REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

Tadić: Za jedinstvenu listu tzv. NATO opozicije ili samostalan nastup!

Bivši dvomandatni predsednik Srbije i predsednik Demokratske stranke a sada predsednik minorne Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić kazao je da je za lokalne izbore u Beogradu „potrebno formirati jedinstvenu listu tzv. proevropske opozicije“ jer je to, kako je ocenio, „jedini način da se smeni aktuelni režim“

Tadić je rekao je da će SDS, ukoliko ne dođe do zajedničke liste, izaći sa svojim kandidatom ili će podržati nekog od kandidata.

Upitan da li će podržati listu levog centra koju zagovara Demokratska stranka ili desnog centra oko Pokreta slobodnih građana sa Draganom Đilasom kao kandidatom, Tadić je ocenio da su podele u ovom trenutku besmislene i štetne.

„Ukoliko ne dođe do zajedničke liste SDS će podržati kandidata za koga ocenimo da ima ne samo veću šansu na ovim izborima, već i potencijal da integriše političke snage koje su kadre da menjaju ovaj kriminalizovan i totalitarni naprednjački model vlasti“, rekao je Tadić.

Govoreći o napuštanju Demokratske stranke, Tadić je kazao da bi i danas doneo istu odluku i napustio tu stranku jer se „tadašnje rukovodstvo DS iz neobjašnjivih razloga distanciralo od njegove politike, što je podršku toj stranci od oko 30 odsto, svelo na jednocifren broj“.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: