REPORTER

Nezavisni dnevni magazin

BRUKA: Vučićevo krivosuđe oslobodilo Kertesa, Ivkovića i Kneževićku!

Viši sud oslobodio je Miloševićevog bivšeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa, nekadašnju sekretarku Vlade Srbije Živku Cicu Knežević i bivšeg Miloševićevog ministra Branislava Ivkovića odgovornosti da su pre 20 godina izvršili zloupotrebu službenog položaja * Vučićeva krivosudna mafija oslobađa sve podobne kadrove, kriminalce i narko-dilere a kažnjava samo opozicionare poput Saše Mirkovića i sirotinju

Beograd, 11. januara 2018. – Nekadasnja sekretarka Vlade Srbije Zivka Cica Knezevic dolazi u sud. Visi sud u Beogradu izreci ce prvostepene presude za nezakonito prisvajanje drzavnih stanova 2000. godine u procesu protiv nekadasnje sekretarke Vlade Srbije Zivke Cice Knezevic, tadasnjeg ministra Branislava Ivkovica i nekadasnjeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa

Prema rečima sudije Snežane Garotić, tužilaštvo ni na koji način nije ponudilo dokaze da je Kertes podstrekivao Knežević da mu da stan, a Ivkovića da to rešenje potpiše.

Kako je rekla, tužilaštvo je svoje optužbe dokazivalo pisanim dokazima, rešenjem o dodeli stana, i dokumentima koja se odnose na vlasništvo stanova u Beogradu i Bačkoj Palanci i ničim više.

Tužilaštvo nije objasilo kako je Kertes podstrekivao Knežević, niti da su Ivković i Knežević znali da je on tada već imao dva stana u Beogradu i Bačkoj Palanci, kako je potrvdila optužnica.

Tužlaštvo nije dokazalo na koji način je izvršilo procenu da stan koji je Kertes dobio vredi 960.000 dinara. S obzirom na to sa je na suđenju sašlusan veštak koji nije mogao da se izjasni o tome kako se došlo do te cifre.

Beograd, 11. januara 2018. – Nekadasnji ministar Branislav Ivkovic dolazi u sud. Visi sud u Beogradu izreci ce prvostepene presude za nezakonito prisvajanje drzavnih stanova 2000. godine u procesu protiv nekadasnje sekretarke Vlade Srbije Zivke Cice Knezevic, tadasnjeg ministra Branislava Ivkovica i nekadasnjeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa

Na sudu jeste utvrđeno da je Savezna vlada jedan od stanova koje je imala u vlasništvu prebacila Republičkoj vladi, kako bi u skladu sa ranijom odlukom taj stan bio dodeljen Kertesu jer se zbog posla preselio u Beograd, a stan u kojem je boravio bio je bezbednosno neuslovan, i da to nije sporno.

Tužilašvo nije dokazalo da se stambena komisija nije sastajala da bi donela odluku o dodeli stana Kertesu, niti su ponuđeni bilo kakvi dokazi za to, iako takve tvrdnje stoje u optužnici.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: