RTS i Dragan Buljošević zvani „žuti Bujke“ podneli krivičnu prijavu protiv Lukasa!

Radio-televizija Srbije podnela je krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Beogradu protiv Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, pevača i muzičara, i Saše Mirkovića, estradnog menadžera i producenta, zbog sumnje da su navodno izvršili krivično delo lažno prijavljivanje iz čl. 334 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

U prijavi koju je RTS i Dragan Buljošević zvani „žuti Bujke“ podneli navodi se da su Vuksanović i Mirković, iako je cela Srbija u direktnom prenosu mogla da vidi i ko su bili članovi žirija u finalnoj večeri i kako su glasali, navodno lažno prijavili i osobe koje, ili uopšte nisu bile članovi žirija, ili jesu bili u žiriju, ali su i glasali za Vuksanovića.

Konačno, regularnost objavljenih rezultata SMS glasanja potvrdio je i Comtrade System Integration, firma koja je bila zadužena za obradu ovih glasova, a na tu obradu Dragan Buljošević i zloglasna urednica RTS-a Olivera Kovačević nisu, niti su mogli da utiču.

Olivera Kovačević

Pored ove krivične prijave, po kojoj RTS očekuje da nadležno tužilaštvo sprovede postupak, utvrdi odgovornost prijavljenih i kazni ih po zakonu, Dragan Buljošević, generalni direktor RTS-a, podneo je i dve privatne tužbe, protiv Vuksanovića i protiv Mirkovića za naknadu štete koju su naneli izjavama datim na konferencijama za medije pre samog takmičenja, tako i prilikom televizijskih gostovanja nakon takmičenja, u emisijama B92 Sport na TV B92 12.03.2022. godine i Novo jutro Televizije Pink, 13. marta 2022. godine.

Tim povodom oglasio se i menadžer i producent Saša Mirković.

– Siguran sam da će naš pravni tim reagovati. Naime, generalni direktor RTS-a ne poznajući prava, a krijući se iza funkcije i institucije koja se zove RTS pokušavajući da predstavi da je neko njemu uradio nešto loše, dok državni organi još nisu završili istragu povodom afere za koju još mi nismo dali izjave, na osnovu saznanja i dokaza koje imamo. On unapred sebe predstavlja nevinim, kao i ceo svoj tim podnoseći prijave za lažna prijavljivanja, to znači da njemu nije dobro.

Saša Mirković

Folker Aca Lukas se takođe oglasio:

„Gospoda iz RTS-a Dragan Buljošević i Olivera Kovačević nisu čuli za onu staru narodnu „nije majka tukla Muju što se kockao nego što se vadio“. Iz jednog krivičnog dela srljaju u drugo. Pokušavaju da krivičnom prijavom u javnosti prikriju krivičnu prijavu koja je protiv njih podnesena. Podneo sam krivične prijave protiv njih dvoje a ne protiv RTS-a. Oni zloupotrebljavaju funkcije koje imaju u RTS podnoseći krivične prijave u ime RTS-a da bi na neki način neuspešno pokušali da zabašure svoja krivična dela. Nepoznajući zakon koji kaže da bi mogli da podnesu takvu vrstu krivične prijave tek kada bi bili oslobođeni od krivične prijave koju su dobili od nas.

Ono što su oni uradili nije validno i time čine još nekoliko krivičnih dela kao što su: uznemiravanje javnosti, utucaj na institucije kao što je tužilaštvo. Sve to čine krijući se iza institucije RTS-a što nas navodi na pitanje da li im je tamo uopšte mesto.

Ja vam garantujem da će za svoja krivična dela koja su počinili u ime RTS-a odgovarati jer su ovaj put naleteli na tvrd orah. Sad nisu mogle da im prođu ogromne malverzacije, uzimanje mita, nameštanja žirija što je bio slučaj ranijih godina na domaćem izboru za predstavnika Srbije na Evroviziji.

Ja, Aca Lukas, ne sklanjam se nikom kada sam u pravu, nesklanjam se ni Bogu a ne Oliveri Kovačević i Draganu Buljoševiću. Ovog puta će svoje zube slomiti na meni, a narod će da vidi zašto smo se pobunili. Ne zato što smo „izgubili“ nego zato što je bilo dosta da ovo dvoje ljudi od izbora za predstavnika Srbije na Evroviziji prave sprdnju, uzimaju nezakonito pare i zajebavaju narod“, rekao je on.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar