TUŽIBABA: Urednica RTS Olivera Kovačević PODNELA 12 TUŽBI protiv Ace Lukasa!

U Srbiji odavno postoji u narodu reč „tužibaba“, koja označava babu, odnosno stariju ženu, koja se svima redom žali na sve živo i tužaka sve i svakog za bilo šta.

Tako je, prema navodima advokata Ivana Ninića, punomoćnika zloglasne urednice RTS-a Olivere Kovačević, i urednica zabavnog programa RTS podnela čak 12 tužbi protiv pevača Ace Lukasa.

Saopštenje Ivana Ninića prenosimo u celosti.

“Povodom neosnovanih i zlonamernih optužbi koje dolaze od strane Aleksandra Vuksanovića, u vezi sa organizacijom i glasanjem na festivalu „Pesma za Evroviziju 22“, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije (RTS) Olivera Kovačević, zbog povrede ugleda i časti, podnela je u svojstvu građanina, Prvom osnovnom sudu i Višem sudu u Beogradu, dvanaest pojedinačnih tužbi protiv Vuksanovića i sa njim poslovno povezanih subjekata, koji su sinhronizovano plasirali i distribuirali neistinite informacije o navodnim neregularnostima koje su pratile festival.

Pažljivom analizom javnih nastupa, Aleksandra Vuksanovića i njegovog PR tima, izdvojene su sve optužbe koje su takvog inteziteta da nužno zahtevaju sudsku zaštitu, a kako se nekažnjeno u javnosti ne bi ponavljale i bacale senku sumnje na regularnost, kako ovogodišnjeg, tako i svakog budućeg takmičenja.

Logičan korak je da se ova kampanja konačno iz javnog prostora izmesti u institucije nadležne za utvrđivanje činjenica, pa je u tom smislu broj pojedinačno podnetih tužbi srazmeran intezitetu fabrikovanih neistina na račun tužilje, ali i ozbiljnosti optužbi iza kojih stoji Vuksanović.

Ovo je jedini način da Olivera Kovačević zaštiti ne samo svoj ugled, već i ugled svojih saradnika iz tima RTS-a, stručnog žirija i publike koja glasa, a pre svega da sačuva integritet svih izvođača, koji talentom, trudom i energijom daju autentični pečat ovom prestižnom festivalu. U tom smislu ovo je ujedno, pravni i institucionalni odgovor na sve neistinite navode sadržane u krivičnoj prijavi koju je, na bazi insinuacija, podneo tužilaštvu Aleksandar Vuksanović, protiv ljudi koji su učestvovali u organizaciji „Pesma za Evroviziju 22“.

Zato je u tužbama istaknut i poseban zahtev Kovačevićeve da svaka presuda bude javno objavljena u štampanom ili elektronskom mediju, kako bi se sanirale štetne posledice neprimerene kampanje.

Posebno je simptomatično to što su zlonamerni pokušaji urušavanja organizacije „Pesma za Evroviziju 22“, kroz tabloidnu kampanju protiv Olivere Kovačević, od strane PR tima Aleksandra Vuksanovića, krenuli još krajem prošle godine i to u vreme kada se nije ni znalo koji izvođači će se takmičiti, da bi kulminacija usledila nakon finalne večeri festivala kada su saopšteni rezultati glasanja i pobednik.”

Podsetimo, pevač Aca Lukas podneo je krivičnu prijavu protiv članova stručnog žirija takmičenja za pesmu za Evroviziju, jer su ga, kako tvrdi, oštetili tokom finalne večeri, međutim, krivična prijava će biti odbačena, zbog greške koju je napravio ovaj muzičar.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar