Zaharova podseća na bombardovanje Srbije osiromašenim uranijumom: Gde su Andželine Džoli da pomognu bolesnoj srpskoj deci?!

Šta je gore od bombardovanja Beograda osiromašenim uranijumom, zemlja je bila otrovana mnogo godina, i do deset godina, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je u intervjuu za banjalučku ATV rekla da nisu nastradali samo Srbi, da su nastradali i vojnici NATO-a, većinom Italijani, koji već dugo godina ne mogu da dobiju odštetu.

„Niko im ništa nije govorio, a zatim su se razboleli od onkoloških bolesti“, rekla je Zaharova.

Dodala je da se zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom rađaju bolesna deca, da je zaražena hrana i zemlja.

„I nema nikakvih vapaja javnosti, javnih pobuna pravnih organizacija, koji bi davali grantove od strane Evropske Unije za rešavanje ovih ili onih problema, kako isplaćivati ljudima odštetu, kako lečiti ljude i tako dalje. Nikakve Andželine Džoli ne lete u Beograd i ne drže za ruku decu koja se rađaju bolesna jer su im roditelji bili otrovani. To nije zanimljivo, toga nema“, rekla je Zaharova.

Šmit je varalica jer nema međunarodnu punomoć

Marija Zaharova je izjavila je da je Kristijan Šmit varalica jer nema međunarodnu punomoć da bi bio visoki predstavnik u BiH.

„Imamo čoveka koji je ustvari varalica, nema međunarodne punomoći, ali preko medija, preko usaglašenog stava kolektivnog Zapada pravi se da ima zvanični status. Nema ga!“, jasna je Zaharova.

Ona je to rekla komentarišući za banjalučku ATV ulogu Šmita u BiH.

Prema njenim rečima, Šmit nema zvanični status, ali se pravi da je visoki predstavnik.

Šmit je krajem juna prošle godine postavljen za visokog predstavnika u BiH, bez odluke Saveta bezbednosti UN.

Navela je da se svašta može falsifikovati i ukazala na primer Misije OEBS-a.

„Misija OEBS-a koja više ne radi od marta, za koju nisu formalno pokrenuti postupci unutar OEBS-a. Uprkos tome što je Rusija rekla da mandat nije produžen. Nema mandat“, kazala je Zaharova.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar