USAME ZUKORLIĆ: Muftija je otrovan, nije umro prirodnom smrću! (VIDEO)

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izjavio je na današnjoj konferenciji za medije da porodica, na osnovu analiza dvije inostrane laboratorije, ima sumnju da rahmetli muftija Muamer Zukorlić nije preselio prirodnom smrću.

Zukorlić je naveo da je porodica nakon preseljenja na ahiret muftije Zukorlića uzela uzorak krvi i poslala ga na ispitivanje u dvije nezavisne referentne laboratorije u inostranstvu.

Na osnovu pristiglih rezultata od strane jedne laboratorije utvrđeno da je u krvi rahmetli muftije pronađena velika količina teških metala, dok je druga laboratorija na osnovu analize uzorka utvrdila da je do smrti došlo najvjerovatnije trovanjem hranom.

“Poštovana javnosti, prošlo je pet mjeseci i četiri dana od smrti Muamera Zukorlića. Mene je smrt zadesila i Turskoj gdje sam pohađao školu… Moja porodica i ja se nismo pomirili sa činjenicom da je umro velikan našeg vremena, a da institucije nisu utvrdile zvanično uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio tog dana, malo je ljudi koji su ostali pri sebi. Oni koji su bili, još tog dana su uzeli uzorak. Trebao nam je duži period da pronađemo adekvatne laboratorije gdje smo poslali uzorke. Dobili smo rezultate. Prva laboratorija je saopštila da postoji velika vjerovatnoća je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a druga da smrt nije nastupila prirodno”, kazao je Usame Zukorlić.

Zukorlić nije precizirao o kojim laboratorijama je riječ, niti iz koji zemalje, najavivši da će porodica o svemu blagovremeno obavještavati javnost.

Dodao je da će pred domaćim pravosudnim organima pokrenuti istragu radi “definitivnog utvrđivanja uzroka smrti” Muamera Zukorlića koji je u trenutku smrti obnašao funkciju potpredsjednika Skupštine Srbije.

Podsjećamo, bivši muftija i lider SPP Muamer Zukorlić preselio je na ahiret 6. novembra prošle godine, u 51. godini. Kao razlog njegove smrti tada je navođen srčani udar.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar