Ukrajina inficirala na hiljade svojih vojnika radi američkih eksperimenata!

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da je na 4.000 vojnika Oružanih snaga Ukrajine u biološkim laboratorijama sproveden eksperiment zaražavanja krimsko-kongoanskom groznicom, hantavirusima i uzročnikom leptospiroze, saopštio je načelnik Snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

„U skladu sa raspoloživim dokumentima, u okviru projekta Ju-pi-8 od 4.000 vojnika u Lavovu, Harkovu, Odesi i Kijevu uzeti su uzorci krvi na antitela i hantaviruse, a od 400 vojnika na antitela na virus krimsko-kongoanske groznice“, rekao je Kirilov, prenosi srpska novinska agencija SIA.

On je skrenuo pažnju na odluku koju je 12. juna 2019. godine u okviru tog projekta potpisao šef etičke komisije Centra za javno zdravlje Ukrajine. Dokument svedoči o sprovođenju istraživanja sa nepoznatim rizikom po život i zdravlje učesnika, kao i o prikrivanju identiteta ispitanika.
Po rečima Kirilova, treba razmisliti o kakvim se posledicama ispitivanja može raditi, ako se u dokumentu navodi da se „manji incidenti sa dobrovoljcima moraju prijaviti Komitetu za bioetiku SAD 72 sata nakon događaja, a o ozbiljnim, uključujući smrt ispitanika – u roku od 24 časa“.
Kako je dodao, nije isključeno da je zvanični istraživački program samo „vrh ledenog brega“.
„Istovremeno, u praksi su dobrovoljci zaražavani virusom krimsko-kongoanske groznice, hantavirusima i uzočnicima leptospiroze“, rekao je Kirilov.
Po njegovim rečima, svedočenja očevidaca, ispitanih u okviru parlamentarne istrage u Rusiji, potvrđuju da su u ispitivanjima učestvovala vojna lica i socijalno nezaštićene kategorije ukrajinskih građana.
Kako je dodao Kirilov, preko 50 bioloških laboratorija koje kontroliše Pentagon nalaze se u neposrednoj blizini ruskih granica.
Na inicijativu Rusije, sledeće sedmice će se održati sednica zemalja potpisnica Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja. Ruska strana će tada predstaviti dokaze o kršenju međunarodnog sporazuma od strane SAD i Ukrajine.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar