Amerika u Ukrajini testirala opasne vakcine koje izazivaju epidemiju kuge!

Ministarstvo odbrane Rusije poseduje dokaze da je Vašington 2005. godine prebacio u Ukrajinu ispitivanja vakcina koje su izazivale mnoštvo komplikacija kod ispitanika, saopštio je načelnik Snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov, prenosi srpska novinska agencija SIA.

„Želeo bih posebno da skrenem pažnju na još jedan dokument koji imamo na raspolaganju, a tiče se testiranja vakcine protiv tularemije na američkim vojnicima 2004. godine koju je razvio Istraživački institut za infektivne bolesti kopnene vojske SAD ‘Volter Rid’. Tokom ispitivanja u kojima su učestvovala 1.064 čoveka, registrovano je 468 slučajeva komplikacija, što umnogome objašnjava činjenicu da su takva visoko rizična ispitivanja prebačena van nacionalne teritorije. O tome svedoči i sporazum potpisan između Ministarstva zdravlja Ukrajine i Ministarstva odbrane SAD godinu dana nakon ovih studija, 29. avgusta 2005. godine“, rekao je Kirilov.

Ministarstvo odbrane Rusije primećuje publikacije, koje se pojavljuju u stranim medijima, sa nervoznom reakcijom SAD na osetljiva dokumenta o biološkom istraživanju koja je objavila ruska vojska i navodi da Vašington preduzima mere kako bi od ruske strane sakrila potencijalne svedoke koji su bliski realizaciji zatvorenih vojno-bioloških programa Pentagona u Ukrajini.

SAD mogle da izazovu epidemiju kuge

Sjedinjene Američke Države se interesuju kolerom i kugom, a upotreba ovih patogena može biti predstavljena kao prirodna epidemija, rekao je Kirilov.

„Pravac rada Pentagona nije u skladu sa aktuelnim problemima ukrajinskog zdravstva, gde su glavne bolesti: morbili, rubeola, tuberkuloza, sida. Američke naručioce interesuje potpuno drugačija nomenklatura: kolera, tularemija, kuga, krimsko-kongoanska groznica, hantavirusi“, rekao je Kirilov.

Kako je precizirao, pomenuti patogeni su proučavani u okviru takozvanih ukrajinskih projekata „Ju-pi“ i „Tep“.

„Interesovanje američkih vojnih biologa povezano je sa tim što ti patogeni imaju prirodna žarišta kako na teritoriji Ukrajine, tako i Rusije, a njihova primena se može predstaviti kao prirodna epidemija. Aktivnost bioloških laboratorija i program takozvanog reformiranja ukrajinskog zdravstva, koji realizuju SAD, doveli su do nekontrolisanog rasta obolevanja od posebno opasnih i ekonomski značajnih infekcija“, pojasnio je Kirilov.

Kako je rekao, na teritoriji Ukrajine se primećuje porast broja obolelih od rubeole, difterije, tuberkuloze, a obolevanje od morbila poraslo je više od 100 puta. Osim toga, situacija sa afričkom svinjskom kugom značajno se pogoršala, a ukupni gubici poljoprivredne industrije u zemljama istočne Evrope zbog ove bolesti premašili su 2,4 milijarde evra.
On je takođe rekao da se u okviru borbe protiv zaraznih bolesti u Ukrajini, kako tvrdi američki vojni resor, i obezbeđivanja sanitarnog i epidemijskog blagostanja, ne pruža humanitarna pomoć, ne preduzimaju se mere za vakcinaciju stanovništva i lečenje obolelih. Štaviše, vakcinacija protiv malih boginja i rubeole je smanjena za 70% u odnosu na 2008. godinu.

Pentagon prebacuje u druge zemlje nezavršene programe iz Ukrajine

Po rečima Kirilova, programe biološkog oružja koji nisu završeni u Ukrajini, Pentagon namerava da u najkraćem roku prebaci u druge zemlje na postsovjetskom prostoru i zemlje Istočne Evrope poput Bugarske i Češke, kao i baltičke zemlje.
Širenje mreže bioloških laboratorija, na osnovu kojih je moguće stvaranje i skladištenje komponenti biološkog oružja, stvara pretnju vojnoj bezbednosti Rusije.

Amerika napravila dron koji može širiti zaražene insekte

U SAD su patentirana tehnička sredstva za isporuku i primenu biološkog oružja na bazi bespilotne letelice sa kontejnerom za širenje zaraženih insekata, saopštio je načelnik Snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.
Prema njegovim rečima, postoji dokument o bespilotnoj letelici za širenje zaraženih insekata u vazduhu koji je izdala američka Kancelarija za patente i žigove. U opisu patenta se navodi da će uređaj pomoći da se uništi ili onesposobi protivnička vojska bez rizika po američku vojsku.
„Kao što znate, u skladu sa američkim zakonom patent u SAD ne može biti odobren bez uređaja koji već postoji. Prema tome, može se zaključiti da je kontejner kao sredstvo za isporuku bioloških agenasa bio razvijen i proizveden“, rekao je Kirilov.
Po njegovim rečima, posebno zabrinjava zainteresovanost Ukrajine za isporuku dronova koji su opremljeni tehničkim sredstvima za dostavu i primenu biološkog oružja.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar