Spasoje Tomić: Nezavisnost Crne Gore slave samo oni koji su imali korist od režima Mila Đukanovića!

Funkcioner Nove srpske demokratije iz Crne Gore Spasoje Tomić za PRST govori o proslavi Dana nezavisnosti Crne Gore i položaju Srba u toj državi.

Кakva je sudbina Srba u nezavisnoj Crnoj Gori?

– Sudbina Srba u NDCG zavisiće umnogome od toga, da li će onaj dio Srba koji još nije prihvatio srpski integralizam kao jedinu pravu ideju isti prihvatiti. Ne bi bilo dobro da se desi sintagma „srpska posla“ pa da se podijelimo na “ Spartance“ i integraliste. Jednostavno, zajednička politika Srbije, predstavnika Srba iz CG ( Mandić, Nsd, DF) i RS jedini je garant opstanka Srba u NDCG.

Da li se nezavisnost slavi danas kao pre 16 godina?

– Ne, jednostavno ono što je na laži i krađi napravljeno nikoga posebno više ne oduševljava. Tzv Dan nezavisnosti 21. maj slave samo oni koji su bili vezani za režim Mila Đukanovića i imali veću ili manju korist od njega. Čak se i takvi distanciraju jednim dijelom od njega, sve u nadi da će izbeći hapšenja od strane novog tužilaštva.

Šta očekuje novu vlast u Crnoj Gori?

– Novi vlast nakon odlaska manjinske vlade ( još jednog projekta Gabrijela Eskobara) očekuje rešavanje nagomilanih ekonomskih problema koje je napravio DPS za 30 godina vladavine a sa čime se Vlada Zdravka Кrivokapića nije suočila na pravi način. Te probleme neće rešiti ni Frankenštajn vlada Dritana Abazovića, ali svakako hoće ona vlada koja će biti zasnovana na narodnoj volji i u kojoj će DF sa svojim koalicionim partnerima imati dominantnu ulogu, a ta dominantna uloga znači potpunu demontažu kriminalno tajkunskog sistema DPS-a .

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar