Španci deportuju Luku Bojovića u Srbiju!

To u praksi znači da ostatak kazne Bojović  će odslužiti u Srbiji, a posao oko prebacivanja bi bio završen u prvoj polovini ovog meseca. Kada bude deportovan u Srbiju, njemu će do punog isteka zatvorske kazne ostati još oko dve godine.

Naš sud ga, ukoliko proceni, može da pusti i ranije na slobodu.

Detalji deportacije drže se u tajnosti jer je Bojoviću ugrožena bezbednost.

Bojovićevi advokati, podsetimo, još pre nekoliko godina najavili su da Bojović želi da bude prebačen u srpski zatvor čim se za to steknu uslovi.  Spekulisalo se i da Bojović može biti izručen Bosni i Hercegovini, međutim, tog državljanstva se odrekao pre deset godina.

Bojović je u decembru 2014. u Španiji osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali mu se u kaznu računaju i prethodne dve godine koje je proveo u pritvoru.

Za falsifikovanje isprava izrečeno mu je tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina robije. Viši sud u Beogradu je u avgustu 2016. naredio povlačenje poternice za Bojovićem jer je oslobođen optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava u Srbiji.

Za njim je 2010. bila raspisana poternica jer je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe i da je bio organizator nekoliko ubistava. Posle suđenja u odsustvu, Specijalni sud u Beogradu oslobodio ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud i tada je povučena poternica za njim.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar