SNS predložio dr Vladimira Orlića za predsednika Skupštine

Selaković: Nije odlučeno ko će biti koalicionu partner SNS

Na današnjoj sednici Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), na predlog predsednika partije Aleksandra Vučića, doneta je odluka da kandidat narodnjaka za funkciju predsednika Narodne Skupštine bude dr Vladimir Orlić, saopštio je danas član Predsedništva Nikola Selaković, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Selaković je, nakon sastanka Predsedništva, rekao da su na sastanku razmatrana pitanja aktuelne političke situacije u zemlji i regionu, ali i trenutno najvažnijim pitanjima, a to su pitanja formiranja vlasti nakon izbora održanih na proleće.

Istakao je da je prvi i najvažniji noseći organ vlasti iz kojeg proističe svaka zakonodavna aktivnost iz kojeg se bira izvršna vlast, Skupština. „U nedelji pred nama pristupićemo izboru rukovodstva i formiranju radnih tela Skupštine. Suštinska odluka koja je doneta na sednici Predsedništva SNS je da pomladimo rukovodstvo, kako Skupštine, tako i vlade Srbije u svakom smislu te reči”, rekao je Selaković.

Selaković: Nije odlučeno ko će biti koalicionu partner SNS

Član Predsedništva SNS Nikola Selaković rekao je danas da još nije poznato ko će biti koalicioni partneri SNS za novu vladu, ali da to što će predsednik Aleksandar Vučić narednih dana nastavi razgovore na tu temu daje uverenje da ce to biti vlada koja će na najbolji način da vodi računa o interesima i zaštiti interesa države Srbije i svih njenih građana i srpskog naroda kao državotvornog faktora.

„Da je već odlučeno ko će biti koalicioni partneri ne bi se vodili više razgovori, a razgovori će se voditi. Uveren sam da kada predsednik Vučić vodi te razgovore imaćemo vladu koja ce na najbolji način da vodi računa o interesima i zaštiti interesa države Srbije i svih njenih građana i srpskog naroda kao državotvornog faktora”, rekao je Selaković odgovarajući na pitanje da li SPS ostaje koalicioni partner naprednjaka novinara i sa kim će formirati vladu.

Na pitanje o tome da se poslednjih dana od visokih funkcionera SNS može čuti da u vladi nema prostora za Nebojšu Stefanovića ili Zoranu Mihajlović, Selaković je rekao da se o konkretnim kadrovskim rešenjima danas nije govorilo.

„Činjenica da imate različita i ne uvek unisona mišljenja i naših članova, sto govori o suštinskom demokratskom potencijalu i dijalogu koji smo spremni da vodimo”, napomenuo je Selaković.

On je najavio da će o kadrovskim rešenjima biti reči na narednoj sednici Predsedništva kada će se govoriti o sastavu vlade, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar