SKANDAL: FBI izveo raciju u Trampovom domu na Floridi, obili mu sef!

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da su agenti FBI izveli raciju na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi i obili sef, javlja srpska novinska agencija SIA.
Kako su navela dva izvora upoznata sa situacijom, FBI je pretražio Trampovu rezidenciju na osnovu naloga u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bele kuće nakon njegovog predsedavanja, prenosi Gardijan.
Tramp je u saopštenju naveo da je “njegov divni dom Mar-a-Lago u Palm Biču pod opsadom i da ga je okupirala velika grupa agenata FBI.
„Čak su mi obili i sef“, rekao je Tramp.
Dodao je da je sarađivao sa svim relevantnim vladinim agencijama i da „nenajavljeni upad“ u njegov dom nije bio potreban niti primeren.
Ocenio je da akcija predstavlja „nepravilno ponašanje tužioca“ i „naooružavanje pravosudnog sistema“ s ciljem da se spreči njegova ponovna kandidatura za predsednika SAD.
„Takav napad mogao bi da se dogodi samo u razorenim zemljama trećeg sveta. Nažalost, Amerika je sada postala jedna od zemalja korumpiranih na nivou koji ranije nije viđen“, smatra Tramp.
Iz sedišta FBI u Vašingtonu i kancelariji u Majamiju nisu želeli da komentarišu informacije o raciji u Trampovoj kući.
Trampov sin Erik izjavio je za Foks njuz da su predmet pretrage bile kutije sa dokumentima koje je Tramp doneo iz Bele kuće i da njegov otac već mesecima sarađuje sa Nacionalnim arhivom po tom pitanju.
Do racije je došlo u trenutku kada Tramp postavlja temelje za još jednu predsedničku kandidaturu na izborima 2024. godine i nakon niza javnih saslušanja o njegovoj ulozi u događajima koji su doveli do napada na Kapitol nakon izbora prošle godine.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar