ŠIPTARSKI TERORISTA OSUĐEN NA TRI I PO GODINE ZATVORA: Planirao teroristički napad na Srbe i LGBT zajednicu!

PRIŠTINA – Bljend Vrajoli osuđen je na tri i po godine zatvora, pod optužbom da je planirao terorističke napade u Prištini i na administrativnom prelazu Merdare, prenose prištinski mediji. Prema optužnici tzv. specijalnog tužilaštva u Prištini podignutoj prošle godine, ovaj 25-godišnjak je planirao terorističke napade na LGBTI zajednicu na trgu u Prištini i na administrativnom prelazu Merdare.


Tužilaštvo je tvrdilo da je za ove napade dobijao mape i druge poruke u aplikacijama poput Telegrama i da je nameravao da koristi kombinaciju kalcijum nitrata sa drugim supstancama za pravljenje eksploziva.

On je prošle godine uhapšen nakon putovanja u Saudijsku Arabiju, kada mu je zaplenjeno 2.500 evra. Vrajoli je u izjavama u tužilaštvu oslobodio od odgovornosti osobe sa kojima je komunicirao i preuzeo odgovornost.

Optuženi je naveo da je smislio dva plana: prvi plan je bio da izvrši teroristički napad na Trgu Priština protiv pripadnika LGBTI zajednice, dok je drugi plan bio da izvrši teroristički napad na administrativnom prelazu Merdare na srpsku policiju, navedeno je u optužnici.

 Vrajoli je poslednjih godina živeo u Francuskoj, pa je u istragu bila uključena i ta zemlja. Iz izveštaja francuskih vlasti o nalazima tokom racije, kao i komunikacije sa inkriminišućim sadržajem sa drugim licima, jasno se vidi da je ista osoba sklona i inspirisana radikalnom islamskom ideologijom da fabrikuje bombe i izaziva terorističke napade, navedeno je u obrazloženju optužnice.

Hypetv.rs

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar