SAZNAJEMO: U smrskanoj „škodi“ Rasima Ljajića bila torba sa VIŠE OD DVA MILIONA EVRA!

Saobraćajna nesreća u kojoj je Rasim Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) potpredsednik Vlade, teško povređen inicirala je istragu jer je u smrskanom automobilu nađena torba sa više od dva miliona evra, saznaje srpska novinska agencija SIA.

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu je sada pokrenulo istagu protiv Rasima Ljajića kako bi se utvrdilo poreklo pronađenog novca. Tužioci ispituju sve detalje gde su se lider SDPS-a i poginuli Branko Gogić, predsednik Izvršnog odbora partije i njegova desna ruka, uputili sa tom sumom novca.


Branko Gogić poginuo u „škodi superba“

U torbi pored Ljajića je nađeno malo više od dva miliona evra. Novčanice su bile u apoenima od 50 i 500 evra. Ljajić nije ispao prilikom prevrtanja i tumbanja automobila „škoda superb“, kako se prvobitno pretpostavilo, već je uspeo da se izvuče iz olupine. U trenutku udesa u nedelju, 10. aprila, za volanom je bio Gogić, kada su sleteli sa autoputa Beograd – Niš, kod Ražnja. Gogić je zadobio smrtonosne povrede i preminuo, dok je Ljajić uspeo da izađe iz smrskanog vozila u potrazi za svojim mobilnim telefonom da bi pozvao nekoga od svojih ljudi od poverenja da uzmu torbu sa novcem pre dolaska policije!

Upravo zbog toga je policija čuvala Ljajića u Kliničkom centru u Nišu i nikome od njegovih članova stranke iz Novog Pazara nisu dozvolili da ga vidi. Ljijić ima teške povrede – prelom rebara, lopatične kosti, povrede grudnog koša, vra i nagnječenje mozga. Prebačen je juče u Beograd na Odeljenje grudne hirurgije Kliničkog centra Srbije i to na zahtev porodice.

– Lekari ne žele da daju prognoze, ali je zbog teških povreda mozga i vrata pitanje da li će posle izlaska iz bolnice uspeti da stane na noge – kaže sagovornik blizak istrazi.

Na vlasti 22 godine!

Rasim Ljajić, nekadašnji novinar, od 5. oktobra 2000. godine nalazi se u svim vladama, bez obzira koja ih politička opcija vodila. Bio je za ministra za nacionalne i etničke zajednice u Vladi SRJ, potpredsednka Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu. prvi čovek Ministra za ljudska i manjinska prava u Savetu ministara SCG. Bio je kopredsednik Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju sa arapskim zemljama, šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom…

Od 2008. do 2012. godine obavljao je funkciju ministra za rad i socijalna pitanja, potom potpredsednik Vlade i ministar unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija.

Aprila 2014. godine izabran je za potpredsednika Vlade i ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Na toj funkciji je ostao i nakon izbora održanih u aprilu 2016, a iste funkcije zadržao je i u novoj Vladi Srbije na čijem čelu je, od 29. juna 2017, Ana Brnabić.

Izvor dodaje da su Ljajić i Gogić često putovali van Srbije.

– Njih dvojica su od početka 2022. godine bili 12 puta u Turskoj. Gogić je bio Ljajićeva desna ruka, a sa njim je putovao jer je kao direktor JP „Emisione tehnike i veze“ imao posebne pogodnosti prilikom prelaska granice. Sumnja se da je Ljajić računao na njegovu pomoć i urgenciju ukoliko prilikom putovanja od Srbije do Turske, a naročito prilikom prelaska granice nešto krene po zlu – ističe sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, koje su dostupne samo bliskim saradnicima Ljaljića, u brojnim turama u Tursku izneli su ogromnu sumu novca koja se procenjuje na više od 15 miliona evra!

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar