SAZNAJEMO: Predao se Milutin Radovanović, policajac koji je radio za kartel Darka Šarića!

Milutin Radovanović, policajac osumnjičen da je bio član crnogorskog narko-kartela Darka Šarića, predao se, saznaje srpska novinska agencija SIA.

 On se predao u prisustvu advokata.

Podsetimo, Radovanović je službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije koji je utekao uoči velikog hapšenja Šarića u Beogradu i za njim je bila raspisana poternica.

Radovanović je svojevremeno bio u SKOP, nakon čega je privremeno premešten kao koordinator kod direktora policije Rebića. Inače SKOP čine Odeljenje za kriminalističko-obaveštajne poslove i Odeljenje za prikrivene islednike.

Radovanović, ali i ranije privedeni policajac Danilo Stojanović, postali su poznati široj javnosti nakon što su na Cvetnom trgu brutalno pretukli kolegu Milana Vukovića, inače načelnika u Interpolu. Sukob se dogodio ispred kafića na Cvetnom trgu u Beogradu, a tuču su snimile nadzorne kamere.

Zbog napada na Vukovića, koji je zadobio prelome vilice i ruke i frakturu lobanje, uhapšeni su Stojanović i Radovanović. Kolega kog su pretukli, prema informacijama našeg portala, u policiji je ranije slovio za čoveka Nebojše Stefanovića, dok se on nalazio na mestu ministra MUP.

Kako je ranije saopštilo tužilaštvo, osumnjičeni Radovanović, kao službeno lice, zamenik načelnika SKOP-UKP, MUP, iskorišćavanjem svoj službenog ovlašćenja, nakon izvršenog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti preduzimao radnje koje su imale za cilj da istragu za ovo krivično delo usmere u pogrešnom pravcu i da se kao učinioci ovog krivičnog dela označe lica koja nisu pripadnici organizovane kriminalne grupe, a sve kako bi se izbegla krivična dogovornost osumnjičenog Uroša Radovanovića ili obezbeđenje povoljnijeg statusa u eventualnom krivičnom postupku.

Video: Uspon Šarića: Od kradljivca kobasica do crnogorskog narko-bosa

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar