Sarajevo: Kradljivci automobila ubili dva policajca

Dva policajca izrešetana su rano jutros u razmeni vatre između kradljivaca automobila i policije u Sarajevu. Jedan je ubijen na licu mesta, dok je drugi preminuo nakon nekoliko sati borbe za život u bolnici. U Sarajevu je velika policijska akcija potrege za počiniocima, a u akciju su uključene sve agencije.

Naime, rano jutos se dogodila pucnjava u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Kako saznajemo, osobe koje su pucale na sarajevske policajce oko četiri sata jutros pokušale su da ukradu automobil „golf 6“ bele boje hrvatskih registarskih oznaka. Međutim, usred krađe, stigla je policijska patrola i lopovi su otvorili vatru iz automatske puške.

Počela je jeziva pucnjava u kojoj su pogođena dva policajca.

Jedan od policajaca ubijen je na samo stotinu metara od kuće gde živi njegova majka. Ona je vest o pogibiji sina Davora Vujinovića saznala preko televizije na jutarnjim vestima.

– Svi smo za tu tragičnu vest saznali preko televizije i portala, odmah sam nazvala Davorovu suprugu, koja je već bila na putu prema bolnici – rekla je Branka Sever, prijateljica majke policajca.

Dodala je da je Davor uvek bio predan svom poslu, da nikada nije kasnio niti izbegavao zadatke koji su često bili opasni.

Nesrećni Davor je imao dvoje dece, kćerku, koja je 4. razred osnovne škole, i trogodišnjeg sina.

– Ovo je užas šta se dešava, posebno je tragično da se sve to desilo stotinjak metara od zgrade gdje živi njegova majka – rekla je prijateljica, koja je i sama skrhana bolom.

Nakon nekoliko sati borbe za njegov život, u bolnici je preminuo i drugi ranjeni policajac, Adis Šehović.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar