Rumunski bokseri uspešni na turniru u Zrenjaninu

Zapažen rezultat postigli su i domaći takmičari, bokseri “Banata”, koji su zabeležili prva mesta u dve kategorije, Strahinja Rašović (do 54 kg, kadeti) i Dario Tomić (do 80 kg, kadeti).

Selektor bokserske reprezentacije Srbije i trener u BK “Petrovgrad” Milan Piperski izneo je svoja očekivanja od memorijalnog turnira.

– Zvonko Vujin je osvojio dve olimpijske medalje, u Zrenjanin je doneo prvu olimpijsku medalju za naš boks, bio je naš sugrađanin i od izuzetnog je značaja organizovanje turnira njemu u čast, jer će to predstavljati i afirmaciju bokserskog sporta i nadam se porastu popularnosti turnira, kao i većoj želji mladih da se bave ovom plemenitom veštinom – naveo je Milan Piperski.

Memorijalni turnir u boksu “Zvonimir Zvonko Vujin” okupio je preko 60 takmičara iz šest zemalja, a uspešno su ga organizovali bokserski klubovi iz Zrenjanina, “Banat” i “Petrovgrad”, Grad Zrenjanin i Sportski savez grada, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Bokserskog saveza Srbije.

Finalnim borbama sinoć su prisustvovali i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, podsekretarka za sport i omladinu AP Vojvodine Aranka Binder, legende jugoslovenskog boksa Tadija Kačar i Mirko Puzović.

Oni su, po završetku borbi, uručili pobedničke pehare i priznanja najuspešnijim takmičarima a gradonačelniku Zrenjanina priznanje za doprinos razvoju bokserskog sporta u našoj zemlji.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar