FK Partizan se ograđuje od navijača koji su na primitivan način vređali predsednika Srbije

Fudbalski klub Partizan saopštio je da se ograđuje od navijača koji su na utakmici protiv Proletera na primitivan način vređali predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vređanje institucija države Srbije“, navodi se u saopštenju.

Iz Partizana su naveli da taj klub nije bio organizator utakmice i „zato ne može da snosi odgovornost za neprimereno ponašanje grupe navijača na zapadnoj tribini“.

Partizan je, istovremeno, zahvalio navijačima sa južne tribine i većini gledalaca zapadne zbog „fer i sportskog navijanja i podrške timu“.

Dodaje se da fudbalski klub Partizan „prepoznaje i podržava sve napore predsednika republike i ostalih institucija države, koji doprinose da se kvalitet fudbala i sporta u našoj zemlji podigne na viši nivo“.

„Uprava FK Partizan braniće svoj klub i nikome neće dozvoliti da strahom i uvredama pokuša da oskrnavi državu, FK Partizan i sport“, piše u saopštenju.

Takođe, ističe se da Partizan „sve predstavnike medija doživljava kao partnere, sa zajedničkim ciljem – informisanje javnosti i armije navijača o svim aktuelnim događajima u našem klubu“.

„Otvoreni smo za svaku dobronamernu kritiku, protiv smo senzacionalističkih naslova koji ne doprinose stvaranju pozitivne atmosfere i prevazilaženju problema“, navodi se u saopštenju.

Fudbalski klub Partizan je saopštio da želi regularnu domaću ligu, uspešan nastup svih srpskih klubova u Evropi i pune tribine.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar