RASPAD ĐILASOVE PARTIJE: Funkcionerka SSP „šutnula“ Đilasa zbog bojkota izbora!

„Posle pet godina odlučila sam da i formalno napustim SSP u kome sam od dana osnivanja i da podnesem ostavke na stranačke funkcije – članice predsedništva i internacionalnog sekretara. Razlozi za ovu odluku su brojni budući da ona nije doneta u trenutku, no ključan razlog je nepovratno razilaženje u vrednostima“, kaže Ana Stevanović, dosadašnja funkcionerka SSP, ističući da odluku o bojkotu izbora smatra pogrešnom..

Ona napominje da iza njenog rada kao internacionalnog sekretara stoje veliki rezultati, budući da je uspela , kako kaže, da ogromnim radom i posvećenošću postavi SSP na međunarodnu mapu evropskih socijaldemokrarskih stranaka i uvede SSP u PES (Partija evropskih socijalista), zahvaljujući kojima se širom Evrope čulo o dešavanjima na decembarskim izborima.

„Na kraju, novu najavu bojkota izbora smatram pogrešnom. Uslovi jesu očajni i neravnopravni, no, neizlaženjem se postojeće stanje prolongira za još 4 preduge godine, a trenutne pozicije se cementiraju. Ako je opozicija u decembru bila toliko blizu pobedi u Beogradu, onda bi period od predstojeća 2 meseca stranački aktivisti opozicije trebalo da iskoriste i učine doslovno sve što je moguće za svaki glas. Velika je šteta što unutar opozicije nije na tu temu bilo šire debate niti saglasnosti“, napominje Stevanovićeva.

Sia.rs

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar