PROKUPLJE: U centru grada opljačkan salon venčanica, lokal zatim poliven uljem!

Prokupačko Osnovno tužilaštvo izdalo je nalog policiji da preduzmu sve radnje i pronađu počinioca ili više njih koji su u noći između nedelje i ponedeljka opljačkali salon venčanica, a čitav prostor od poda po plafona polili uljem. Ova neobična pljačka dogodila se u samom centru Prokuplja i na manje od sto metara od zgrade policije, a zbunjeni vlasnici salona koji je otvoren pre samo desetak dana tvrde da nisu imali neprijatelje i da ne znaju ko bi mogao da im pričini štetu koja se procenjuje na oko 40.000 evra, javlja srpska novinska agencija SIA.

U tužilaštvu pojašnjavaju da se za sada NN lice sumnjiči da je počinilo krivično delo teška krađa i da se radi na rasvetljavanju svih okolnosti.

Vlasnici salona, bračni par iz Prokuplja koji je nedavno pokrenuo posao sa venčanicama, kažu da je odneto 39 venčanica, a nekoliko venčanica koje su ostale polivene su uljem i potpuno su neupotrebljive.

Na putu do salona koji se nalazi u stambenoj zgradi, postoji bar desetak kamera i najmanje na jednoj se vidi i snimak automobila koji su lopov ili više njih koristili za pljačku.

– Sve što smo imali i što smo godinama štedeli, sada je uništeno. Praktično moramo sve iz početka, napravljena je velika šteta – priča Dragica Pavlović, vlasnica salona venčanica.

Kaže da je u nedelju uveče ona bila u salonu, a da je potpuno uništen lokal i ukradene venčanice primetila njena majka koja je ujutru došla i imala šta i da vidi.

– Ono što je čudno je da na vratima, ni našim od stana, ni ulaznim vratima zgrade koja se zaključavaju, ne postoje tragovi obijanja. Bukvalno ispada kao da je neko imao ključ, iako je baš iz bezbednosnih razloga promenjena brava ulaznih vrata i ključ imaju samo stanari, a mi smo ulazna vrata salona zamenili neposredno pre otvaranja. Postoje i snimci kamera, očekujemo da policija pronađe počinioce koji su nam napravili ogromnu štetu, jer i ono što nije ukradeno, posipano je i uništeno uljem – kaže Pavlovićeva.

Dodaje da ona i njen suprug nemaju neprijatelje i da ne znaju ko bi mogao ovako da im napakosti, ali i da su nakon ovoga zabrinuti i za svoju, kao i bezbednost svoje maloletne dece.

– Ne znamo više šta je sledeće i šta može da nas snađe. Bukvalno je neko čekao da otvorimo i da nam sve uništi. Očigledno je da smo nekom zasmetali, ali mi ne možemo da znamo kome. Verujemo da će policija naći lopove, bili su forenzičari, postoje kamere. Nama svaki dan znači da ih uhvate jer se nadamo da će možda i pronaći deo ukradenih venčanica kako bi nadoknadili deo štete – kaže Dragica.

Vlasnica salona tvrdi da se radi o skupim venčanicama i sada pokušavaju da se snađu i da ispoštuju već zakazane termine za iznajmljivanje. Istrajni su ipak da neće odustati od tog posla i da će ponovo krenuti ispočetka, te da će salon venčanica i dalje biti njihov izbor i posao od koga će izdržavati porodicu.

Kako je salon otvoren pre desetak dana, mali broj ljudi je i znao da u toj zgradi postoji salon venčanica, a vlasnici još nisu postavili ni reklamu. Ipak, uz pomoć društvenih mreža i prijatelja, uspeli su da za kratko vreme privuku mušterije.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar