PREVARANT: Darko B. (39) iz Požege PRODAO tuđu vilu na Dedinju za VIŠE OD MILION EVRA!

Darko B. (39) iz okoline Požege uhapšen je juče jer je predstavljajući se kao agent za nekretnine prodao vilu na Dedinju jednoj firmi, pa pomoću lažnih ovlašćenja sve pare podigao i sakrio. Policija mu našla samo 10.000 evra, ne zna se gde je ostatak para, piše portal Hronika.eu!


Pomoću falsifikovanih ovlašćenja je zatim podigao sve pare sa računa i negde ih sakrio!

Prilikom pretresa kod Darka je pronađeno samo 10.000 evra i on za sada ne želi da otkrije gde su ostale pare od prodaje kuće!

Veoma ubedljiv

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Darko je slučajno saznao da jedna žena koja živi u Americi želi da proda svoju vilu na Dedinju.

– On je kontaktirao s njom preko Vajbera i lažno joj se predstavio kao agent specijalizovan za prodaju kuća i placeva na ekskluzivnim lokacijama u Beogradu. Ubedio ju je, takođe, i da može da joj pomogne prilikom sređivanja sve potrebne dokumentacije kako bi brzo i uspešno prodala kuću. Kada je zadobio poverenje vlasnice kuće, kazao joj je da već ima nekoliko ozbiljnih kupaca, a ona mu je poručila da za početak pregleda najbolje ponude, pa će nakon toga razmisliti o prodaji – objašnjava naš sagovornik i dodaje:

– Darko je bio veoma ubedljiv i vlasnica nije ni posumnjala da se radi o prevari kad joj je tražio ličnu kartu. Ona mu je poslala svoj dokument, misleći da mu treba zbog podataka i sastavljanja ugovora o zastupanju. Međutim, Darko je sačinio lažna punomoćja i ovlastio sebe da može da proda kuću na Dedinju u ime vlasnice.

Kako dalje navodi naš sagovornik, Darko je sa lažnim ovlašćenjima ušao u pregovore sa jednom beogradskom firmom o prodaji vile na Dedinju.

– Tokom tih pregovora kupci su želeli da se čuju sa vlasnicom kuće, ali ih je Darko ubedio da je reč o staroj i bolesnoj ženi koja živi na drugom kraju sveta, pa ga je ona zato i ovlastila da obavi sve kupoprodajne poslove. Posle izvesnog vremena dogovorena je cena, a kapara i ostatak dogovorene sume od 1.100.000 evra uplaćeni su na račun koji je Darko priložio kupcima – rekao je naš izvor.

Proverava se da li je imao pomagača

Policija nastavlja istragu u ovom slučaju i proverava da li je Darko B. radio sam ili je imao nekog saučesnika. Ukoliko se dokaže da mu je neko pomogao, i taj saučesnik će biti obuhvaćen dopunom krivične prijave. Nakon saslušanja osumnjičenog biće ispitani i oštećeni i svedoci, zatim će se veštačiti potpisi na dokumentima, a biće pokrenuta i finansijska istraga.

Prevara je otkrivena kada su nadležni u katastru upisali firmu kao novog vlasnika kuće na Dedinju, a to rešenje je zatim poslato pravoj vlasnici na adresu na Vračaru, jer joj je tamo prijavljeno prebivalište iako živi u SAD.

– Kada su je pozvali prijatelji koji se brinu o njenim imanjima na Vračaru i na Dedinju i rekli joj da treba da časti jer je prodala kuću, vlasnica se šokirala. Prvim avionom je doputovala u Beograd i angažovala advokata, koji je razotkrio prevaru i pre desetak dana o svemu obavestio Prvo osnovno tužilaštvo. Policija je potom po nalogu tužilaštva započela istragu, pa je tako otkriveno da je Darko nakon uplate novca za kuću odmah podigao sav keš sa računa i da još nije registrovan njegov prelazak granice – rekao je naš izvor.

Našli ga na ulici

Inspektori su tražili Darka na poznatim adresama, ali tamo nije nađen. Sticajem okolnosti, inspektori koji su radili na ovom slučaju u ponedeljak su slučajno naleteli na njega u Beogradu i priveli ga!

– Darko nije bio iznenađen kada je uhapšen. Mirno je objasnio gde je boravio prethodnih dana, pa je u iznajmljenom stanu i autu koje je koristio pronađeno samo 10.000 evra. Ostatak novca nije pronađen, a Darko za sada ne želi da otkrije gde ga je sakrio – kazao je naš izvor.

Prevarantu je određeno zadržavanje do 48 sati, a danas bi trebalo da bude sproveden na saslušanje u Prvo osnovno tužilaštvo. Za krivično delo prevara preti mu kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar