PODGORICA: Policijska potraga za Srđanom Vušurevićem (32) iz Srbije zbog planiranja ubistva u Crnoj Gori!

Crnogorska policija traga za srpskim državljaninom S. V. (32), osumnjičenim da je sa pripadnicima kriminalne grupe planirao više teških krivičnih dela na teritoriji te države, među kojima je i ubistvo.

Kako prenose mediji u Crnoj Gori, pozivajući se na policijske informacije, reč je o Srđanu Vušuroviću. On je bio uhapšen u Podgorici i osumnjičen za planiranje likvidacije Aleksandra Jabučanina i tada je kod njega nađen pištolj sa metkom u cevi. Navodno je na sebi imao i više slojeva odeće i veruje se da je to trebalo da mu posluži za bekstvo.

„Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa Specijalnim policijskim odeljenjem su po nalogu specijalnog državnog tužioca, sihronizovanim radnjama realizovali aktivnost u odnosu na pet članova jedne organizovane kriminalne grupe koja deluje na teritoriji Crne Gore, kojom prilikom su dve osobe uhapšene, dok se tri u ovom momentu ne nalaze na teritoriji Crne Gore, od kojih je jedna državljanin Republike Srbije”.

U ranim jutarnjim časovima izvršeni su pretresi na više lokacija na teritoriji Podgorice, Cetinja i Budve. Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni V.B.(1984) iz Podgorice, Ž.R. (1992 ) M.M. (1990) sa Cetinja, R.V. (1986) iz Budve, S.V. (1992) iz Republike Srbije, kako je krivičnom prijavom navedeno, izvršili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, odnosno postali članovi jedne organizovane kriminalne grupe tokom 2020. godine, koja je imala za cilj izvršenje više teških krivičnih dela, među kojima su i ubistva.

Osumnjičeni V.B. uhapšen je tokom akcije na teritoriji Podgorice, dok je R.V. priveden na teritoriji Budve, dok će u odnosu na preostale osumnjičene biti preduzete mere potrage i radnje u cilju lociranja i hapšenja

Hypetv.rs/D.M.A.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar