OTKRIVAMO: SNS UZ PODRŠKU SPS, ZAVETNIKA I DR NESTOROVIĆA PLANIRA GRADNJU NUKLEARKE U VINČI, ZATO GURA LISTU DR NESTOROVIĆA!

Najavljena gradnja nuklearke u Srbiji uz pomoć Rusije zabrinula je javnost Srbije i regiona, a poslanik SNS Zoran Dragišić već je podneo Skupštini Srbije predlog zakona o prestanku važenja Zakona o zabrani izgradnje nuklearnih elektrana u SR Jugoslaviji!

Kako Dragišić objašnjava, taj zakon koji smo nasledili od SFRJ, a potom i SRJ, „vezuje ruke Srbiji u razvoju nuklearne energije, koja je najveći hit u energetici trenutno“, kao i naučno-istraživački rad na tu temu.

On tvrdi da „sve razvijene države razvijaju nuklearne kapacitete“, te da taj zakon „sprečava čak i da vodimo rasporavu o nuklearnoj energiji“, dodajući da je njegov stav da treba graditi nuklearke, ali da će ukidanje zakona pre svega omogućiti raspravu u društvu na ovu temu.

Dragišić je podsetio da su taj zakon stavili van snage i Slovenija i Hrvatska, pa ne vidi „nijedan razlog da ostane na snazi u Srbiji“.

„Očekujem da će već na prvoj sednici, nakon izbora Vlade, ovaj predlog da bude tačka dnevnog reda na Skupštini. Očekujem da poslanička grupa „Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane“ stane iza predloga, ali i veliki broj drugih poslanika, jer ovo nije politička, već strateška tema“, rekao je Dragišić.

Međutim, da bi se gradila ruska nuklearka u Vinči potrebna je odluka Vlade Srbije ali i odluka Grada Beograda, i to dvotrećinska!

SNS samo uz pomoć rusofila iz redova SPS, SRS, Zavetnika i najvećeg rusofila u Srbiji dr Nestorovića može da obezbedi dvotrećinsku većinu u skupštini Grada Beograda.

Zato SNS svim snagama gura listu dr Nestorovića na izborima u Beogradu, i već sada se prića po kuloarima da će dr Nestorović sigurno preći cenzus.

Zelene novine

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar