OHR I OEBS uvode sankcije ukoliko dođe do izborne krađe u Bijeljini!

PRVI NA LISTI SANKCIJA ŽIKO KRUNIĆ

Nedeljko Ćorić
Žiko Krunić

OHR i OEBS donijeće oštre sankcijske mjere za sve aktere izbornog procesa, ukoliko dođe do krađe glasova na području Grada Bijeljine, gdje se u RS očekuje najveća izborna krađa a prvi na meti za „odstrel“ mogao bi se naći Žiko Krunić, predsjednik bijeljinske Gradske izborne komisije ( GIK ).
Prema pouzdanim informacijama iz OHR-a i OEBS-a, iste mjere će se primjeniti i za druge opštine i gradove u BiH, ali se u Bijeljini očekuje ubjedljivo najveća izborna krađa.

Vojin Mitrović

Kako saznajemo iz nekih izvora, (kada je u pitanju Bijeljina!) scenario za izbornu krađu na području Grada Bijeljine navodno su prije izvjesnog vremena dogovorili Žiko Krunić i Vojin Mitrović a u tu krađu, tvrde izvori, biće navodno uključeni još Nedeljko Ćorić i Darko Mitrić. Ukoliko OHR i OEBS utvrde da je došlo do krađe u Bijeljini i drugim opštinama, svi odgovorni dobiće trajnu zabranu političkog angažovanja i obavljanja bilo kakve javne funkcije!

Naime, takvu odluku, ukoliko dođe do izborne krađe i političke korupcije, već su dogovorili visoki predstavnik u BiH Valentin Incko i šef Misije OEBS-a u BiH Piter Tejlor.

Kako ekskluzivno saznajemo, ukoliko dođe do krađe, a najveća se očekuje kada su u pitanju lični glasovi, svi odgovorni akteri biće pod trajnim sankcionim mjerama u skladu sa Bonskim ovlaštenjima. Ove mjere, kao što je poznato, već godinama nisu upotrijebljene, ali je zato i dalje na snazi odluka protiv ogromnog broja političara i javnih ličnosti koji su trajno sankcionisani i ne mogu biti uključeni u politički život niti obavljati bilo koju javnu funkciju. OHR i OEBS, tvrdi naš izvor, pomno ce pratiti kompletan izborni proces, sa posebnom pažnjom na Bijeljinu.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar