Novopazarska banja ima najvrelije izvore u Srbiji: Cena smeštaja od samo 17 evra, a leči mnoge bolesti!

Novopazarska banja nalazi se samo na 3 kilometra od Novog Pazara, a oko 280 kilometara udaljena je od glavnog grada. Cene smeštaja u ovoj banji i njenoj okolini su vrlo pristupačne. Jedna je od najposećenijih u Srbiji, ima čak 14 izvora hipertermalne vode, a njihova temperatura dostiže pedeset stepeni Celzijusa.

Novopazarska banja je smeštena na severozapadnim padinama planine Rogozne, a grle je još i Kopaonik i Golija. Svrstava se u banjsko i klimatsko lečilište jer ima nadmorsku visinu preko 500 metara. Kasnije su njen lepote koristili Turci, gradeći hamame, ali i prva prenoćišta za korisnike kupatila. Zavod za lečenje i rehabilitaciju obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti je izgrađen nakon Drugog svetskog rata, kada je počelo ponovno ulaganje u ovu banju.

Cena smeštaja u Novom Pazaru

Većina posetilaca Novopazarske banje smeštaj iznajmljuje u Novom Pazaru, dok u samom lečilištu uglavnom borave pacijenti radi primanja terapije.

Ponuda u gradu je zaista bogata. Apartmana ima na dosta na raznim stranicama na internetu, a posebno na Instagramu. Cene se kreću već od 17 evra, a prosečna cena je oko 30 evra. Na primer, prenoćište u jednom manjem pansionu košta 20 evra. Moderno opremljen apartman možete iznajmiti i za 24 evra, a vlasnik je naveo i mogućnost besplatnog parkinga.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar