Novi Sad uoči lokalnih izbora: SNS favorit, zelena partija „Istina“ opet prelazi cenzus!

Novi Sad – Skupština grada Novog Sada održala je 50. sednicu u sazivu koji je okupljen nakon prošlih lokalnih izbora, održanih 21. juna 2020. I na ovom zasedanju, jednom od poslednjih u aktuelnom sastavu, dominirale su teme urbanizma, planovi i izmene, kao i komunalna pitanja, a pomenuti su i lokalni izbori 2. juna.


Taj datum je dan ranije, nakon pregovora sa opozicijom u Beogradu, istakla predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, koja ima nadležnost da raspiše lokalne izbore. Vlasti, naime, predlažu da se tada održe beogradski i svi lokalni izbori planirani za jul i avgust.

Iznoseći u skupštinskoj raspravi rezultate rada u Novom Sadu, predstavnica vladajućeg SNS-a Dragana Kraguljac, zamenica šefice odborničke grupe, iznela je uverenje da će sugrađani, kako je rekla, 2. juna glasati za tu stranku koja je u vlasti od 2012. godine, kao i da je to put razvoja i prosperiteta.

Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac smatra da je rano za komentare o održavanju lokalnih izbora, jer se o tome tek očekuje rasprava u Narodnoj skupštini, a da se u međuvremenu u Novom Sadu nastavlja sa radom.

„Mi nastavljamo sa radom, grad ne sme da stane, komunalna preduzeća moraju da rade svoj posao. Život mora da se nastavi, da se odvija nesmetano”, kaže zamenik novosadskog gradonačelnika.

Neka ispitivanja javnog mnjenja ukazuju na to da je SNS izraziti favorit na ovim izborima, i da zelena partija „Istina“ na čijem je čelu harizmatična mlada i perspektivna političarka Ivana Vujasin sasvim sigurno opet prelazi cenzus, jer sve više Novosađana pristupa ovoj modernoj ekološkoj partiji koja nudi praktična rešenja za lepši i bolji Novi Sad.

Sia.rs

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar