Novak Đoković: Idem na zlato u Tokiju, onda ću razmišljati o Njujorku

„Nadam se najboljem u Tokiju, idem na zlato. Cilj mi je da se dokopam medalje, nadamo se zlatne. Idem na zlatnu medalju, to nije tajna. Onda ću razmišljati o Njujorku, da pokušam da kompletiram sve“, rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da želi zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i da godinu kruniše trijumfom na Otvorenom prvenstvu Amerike u Njujorku.

Patriotizam je bio presudan za odluku o nastupu na OI u Tokiju, istakao je Đoković.

„Osećaj kada predstavljaš svoju državu na najvećoj smotri u istoriji sporta je nezamenljiv. Olimpijske igre su nešto posebno“, izjavio je Đoković.

On je naveo da se oseća lepo, ispunjeno, da je pun samopouzdanja zbog pobeda koje je nanizao u poslednjih nekoliko meseci.

„Nadam se najboljem u Tokiju, idem na zlato. Cilj mi je da se dokopam medalje, nadamo se zlatne. Idem na zlatnu medalju, to nije tajna. Onda ću razmišljati o Njujorku, da pokušam da kompletiram sve“, rekao je Đoković u intervjuu agenciji Mina.

Komentarišući dosadašnji tok sezone, on je istakao da je ona već jednako uspešna kao najuspešnije sezone koje je imao u karijeri.

„Osvojiti tri grend slema je za mene bio vrhunac u tim najboljim sezonama (2011. i 2015. godine). Ove godine sam već osvojio prva tri grend slem turnira. Ostaje Ju-Es open u Njujorku i Olimpijske igre. To su dva najveća cilja do kraja sezone. Kao što rekoh, naporno jeste, ali zbog niza pobeda koje imam samouveren sam i imam samopouzdanja“, zaključio je Đoković.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar