Nekada NAJMOĆNIJA ŽENA Crne Gore Vesna Medenica ŠTITILA SINA NARKO-DILERA!

Bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica koja je uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, jutros je nešto pre sedam sati primljena u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore (KČG) nakon što joj je navodno pozlilo, saznaje srpska novinska agencija SIA.


Kako mediji prenose, Medenica se i dalje nalazi u KČG i njeno zdravstveno stanje je stabilno.

„U toku su lekarske pretrage nakon čega će biti doneta odluka da li će eventualno biti zadržana u KČG“, rekao je izvor iz istrage.

Medenica je uhapšena na Aerodromu u Golubovcima. Prema saznanjima, uhapšena je kada je krenula na let za Beograd, zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Noć je provela u podgoričkom Centra bezbednosti, a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Evropola transkripte razgovora sina Vesne Medenice, Miloša i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

U tim razgovorima Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima i da će ih zaštititi ako zatreba.

Specijalno državno tužilaštvo je, nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Vesna Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda Crne Gore punih 17 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine. na čelu Vrhovnog suda Crne Gore punih 17 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar