Napadnut i pretučen urednik portala “Žig info”

Jutros oko 7 časova i deset minuta u ulici Kružni put u Leštanima blizu broja 7, fizički je napadnut glavni i odgovorni urednik Žig Infa Željko Matorčević. Tom prilikom nanete su mu teže telesne povrede, od strane N.N lica, a slučaj je prijavljen policijskoj ispostavi u Kaluđerici.

Naime, mladić oko 20 godina, oko 180 cm, krupnije građe prvo je pratio Matorčevića nekoliko stotina metara da bi ga zatim udario u potiljak.O d siline udarca, Matorčević je pao na zemlju a N.N lice je nastavilo sa udarcima. Nakon što je iz suprotnog smera naišla kolona vozila, mladić je prestao udarati Matorčevića da bi se zatim udaljio sa mesta napada.

Matorčević je u napadu zadobio teže telesne povrede u vidu polomljene jagodice a u narednim danima trebao bi biti operisan. Matorčević kaže da nije najbolje ali da će ovaj portal nastaviti da se i dalje bavi istraživačkim novinarstvom.

“Uopšte ne bih polemisao oko toga ko je napadač i zbog čega je napad izvršen. Činjenica je da smo prethodnih godina podnosili više krivičnih prijava, u poslednjoj čak i naveli ime i prezime lica, kao i od koga je angažovano za nekakvu vrstu „upozorenja“ za par nas koji radimo na portalu. Od svih tih prijava, na retko koje je odgovoreno ili su pak stigli odgovori „zbog toga što nije bilo više pretnji, prijava se odbacuje“. Nažalost, nakon ovog napada se ne osećam najbolje i narednih dana, zbog nanetih povreda, moraću da provedem u bolnici jer je neophodno izvršiti operaciju zbog polomljene jagodične kosti. Ali to ne znači da i dalje se neću baviti ovim poslom, ili da će Žig Info prestati sa radom već će biti sasvim suprotno. Policija u Kaluđerici je bila korektna i odmah je izašla na poziv, nakon čega je napravljen izveštaj koji je prosleđen tužilaštvu”, izjavio je Željko Matorčević.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar