Na Kosovu za navodno kršenje „ustavnog poretka“ osumnjičeno čak 58 Srba!

Vršilac dužnosti komandira Severne policijske stanice major Goran Živković potvrdio je na današnjoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica da postoji spisak Srba koji se sumnjiče za teška krivična dela i da je u toku uručivanje poziva licima sa tog spiska.

Živković je, odgovarajući na pitanja odbornika da li postoje spiskovi na kojima se učesnici septembarskih protesta pozivaju da se jave u Prištinu na razgovor, rekao da spiskovi nisu tajna, prenosi srpska novinska agencija SIA.

„Spiskovi nisu tajna, spiskovi postoje i na jednom spisku je 58 osoba koje se sumnjiče za kršenje ustavnog poretka Kosova, na drugom spisku je 14 lica koja se terete za teško ubistvo u pokušaju, ometanje službenih lica i još dva-tri krivična dela”, potvrdio je Živković.

Dodao je da policijski službenici rade na uručenju poziva osobama koje se nalaze na tim spiskovima.

„Policijski službenici rade na uručenju poziva tim licima i za sada se niko nije odazvao na pozive. Na spisku se nalaze osobe koje žive u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. Naši policajci uručuju samo pozive, osobe koje dobiju poziv treba da se jave na razgovor u Prištinu”, rekao je Živković i dodao da nema informaciju u kom su periodu konkretno počinjena dela za koja se građani pozivaju, prenosi SIA.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar