MORBIDNO: ŽICOM VEZAO VRAT PSU I U DŽAKU JE BACIO U ŽBUNJE PORED PUTA!

Jednogodišnja ženka pulina Vaska, koja je 23. aprilske večeri pronađena u vezanom džaku sa žicom oko vrata, još uvek se od povreda i trauma oporavlja u jednoj novosadskoj veterinarskoj ambulanti, pišu Zelene novine!


Vaska

Srećom, te večeri sugrađanin Dragoslav Stojkov spasao je Vasku od sigurne smrti. Nakon što je kerušu zbrinuo kikindski veterinar dr Goran Mijalković, Vaska je prebačena u jednu novosadsku veterinarsku ambulantu:

Vaska bačena pored puta

– CT snimci su pokazali naprsnuća lobanje što je prouzrokovalo da mozak nateče, pa je Vaska imala neurološke probleme. U međuvremenu, počela je da hoda i da jede. Još uvek je u ambulanti jer je pozitivna na jednu vrstu parazita. U petak bi trebalo da napustu veterinarsku ambulantu i bude smeštena u jednu novosadsku ustanovu koja brine o psima koji su preživeli neki vid traume. Kad se oporavi, pronaći ćemo Vaski novi dom – kaže Jelena Ljuboja.

Vaska na rehabilitaciji

Udruženja za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke postoji već osam godina, a ovo nije prvi put da su preuzeli brigu o zlostavljanom psu iz naše sredine:

– U Kikindi je bilo više slučajeva tog tipa. Naš osnovni cilj jeste da sa ulica sklonimo što veći broj pasa i sprečimo nasilje nad životinjama. Kad smo se upustili u ovu misiju, fokusirali smo se samo na opštinu Čoka. Sad za nas posla ima širom Vojvodine. Gde god je potrebna pomoć, “Lina” i njeni članovi i volonteri tamo su prisutni – priznaje ona.

Oporavak namučene kuce

Podsećamo i da su svoja saznanja o ovom zverskom slučaju zlostavljanja životinja sugrađani, veterinar Goran Mijalković i Dragoslav Stojkov, izneli pripadnicima kikindske policije, piše portal Zelene novine.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar