Mićunović: Jesam jahao popove, ali uvek osedlane!

Nekadašnji komunista, pa osnivač i bivši predsednik Demokratske stranke te zatim počasni predsednik iste partije, sadašnji predsednik političkog Saveta DS-a Dragoljub Mićunović zvani Mićun ili, po Vuku Draškoviću „baba Draga“, u specijalnom intervjuu za najčitanije dnevne novine u Srbiji, otvara svoju napaćenu dušu …

VEČERNJE NOVOSTI: Poštovani Mićune, dobar dan!

MIĆUN: Drago mi je da ste mi ukazali čast ovim intervjuom u vašem cenjenom onlajn časopisu. Vidite, u Srbiji stare ljude poput mene niko ne uvažava, niko nizašta ne pita i svi nas šutiraju u dupe gde god nas vide. To nije lepo. Mi, koji smo hodajući grobovi, imamo još uvek šta da kažemo iako to obično nema nikakvog smisla i obična je budalaština.

VEČERNJE NOVOSTI: Baba Draga, za početak, recite nam nešto više o sebi …

MIĆUN: Ja sam rođen na Kosovu, u siromašnoj crnogorskoj porodici. Postao sam komunista veoma mlad a kada je bila kriza oko Informbiroa ja sam se, kao zakleta komunjara, izjasnio u pisanoj formi za Staljina i onda završio na Golom otoku. Tamo sam prvo tucao kamen i prao klozete a kasnije cinkario drugove i tako se spasao dalje robije. Bolje je da prodam dušu nego dupe, u svakom slučaju.

VEČERNJE NOVOSTI: Vas su optuživali da ste kao mlada komunjara jahali popove ?

MIĆUN: Da, to je tada, posle rata i komunjarske revolucije bilo u modi. Svaki partizan je imao svog popa za jahanje. Ja sam imao i sedlo za svog popa dok mnogi drugi nisu pa su ih jahali tako neosedlane. Ne vidim u čemu je onda moj greh i eventualna krivica ?!

VEČERNJE NOVOSTI: Kada i kako ste postali demokrata ?

MIĆUN: Kada je i slepcima bilo jasno da je komunizam propao, ja i nekoliko profesorskih jajara mog univerziteta smo odlučili da sa bednih 100 osnivača, koliko je tada bilo dovoljno, osnujemo neku partiju i da okušamo sreću u politikantskim vodama. Tako se rodila ideja o obnavljanju nekadašnje Demokratske stranke Ljube Davidovića i Milana Grola koji se od tada prevrću u grobu. Međutim, naš narod nije glup i nikako nije hteo da glasa za naše lopove te nismo nikako mogli da prebacimo 10 % podrške na izborima. Na sreću, u pomoć nam je priskočio NATO i bombama nas doveo na vlast. Kasnije je sve postalo istorija …

VEČERNJE NOVOSTI: Da li imate evidenciju koliko ste do sada, Vi lično i Demokratska stranka u celini, ukrali od naroda i države ?

MIĆUN: Pazite, ne mogu sa preciznošću da tvrdim jer to niko nije u stanju da izračuna ali prema mojoj evidenciji mi iz Demokratske stranke ukrali smo negde oko 50 milijardi evra od Petog oktobra 2000.godine. Nemojte me držati za reč, ali par stotina miliona evra manje-više ne menja suštinu.

VEČERNJE NOVOSTI: Nedavno ste izrazili sumnju da je moguće okupiti opoziciju oko zajedničkog cilja kao uoči Petog oktobra 2000-e ?

MIĆUN: Jesam, ne verujem da je moguće okupiti veliki broj lopova oko malog plena. Srbija je već opljačkana, nema šta više da se ukrade i kako sada Pajtić misli da okupi Tadića Ludog, Zokija Bundu (Živković), Čedu Praška (Jovanović) ono DuPe iz Šapca (Dušan Petrović) i ostale lopurde oko krađe nečega čega više i nema a to se zove javna imovina ? Pa mi smo obrstili sve što se moglo kao koza državnu šumu. Nema više šta da se ukrade u Srbiji i nemoguće je okupiti toliko vazda gladnih lopova izleženih u lopovskom gnezdu u Krunskoj 69 oko mršavog plena kakav je ovaj danas na meniju u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI: Kada mislite da se povučete iz politike i posvetite se unucima ? Ipak, Vi imate 114 godina i vreme je za penziju ?

MIĆUN: Moj poslednji prijatelj umro je pre 34 godine. Nemam s kim da se družim, ćerka mi je usedelica i nemam unuke. politika je moj život. Dok sam živ i sve dok budem mogao da kradem, ja ću se baviti politikom.

VEČERNJE NOVOSTI: Baba Draga, za’valjujemo Vam na ovom razgovoru.

MIĆUN: I ja vama za’valjujem deco.

Razgovarao uz burek, kaficu i rakijicu: Predrag Satrapa

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar