Ko je Srbin musliman Salahudin Žujović koji je hteo da napadne izraelsku ambasadu u Beogradu?

Ministar Ivica Dačić je jutrošnji napad na žandarma ispred izraelske ambasade okarakterisao kao teroristički akt.

„Traga se za ljudima sa kojima je napadač bio u kontaktu. On je iz Mladenovca i promenio je veru, prešao je u islam, promenio ime u Salahudin i prešao je da živi u Novi Pazar“, rekao je Dačić.

On je potom pokazao fotografiju supruge osumnjičenog za napad kod ambasade.

On je rekao da je fotografija nastala u martu u odeljenju za strance.

„Reč je o fotografiji koja je nastala u našoj upravi za strance, u martu ove godine. On je doveo ženu iz Crne Gore, iz Plava, Besa se zove žena. Doveo je da je prijavi u upravu za strance. Evo pogledajte – pokazao je Dačić fotografiju novinarima.

Napadač na žandarma sa prebivalištem u Novom Pazaru, kako se nezvanično saznaje živeo je u iznajmljenom stanu. Komšije su ga viđale sa jednom ženom, koja mu je verovatno bila supruga, ali su se malo družili sa komšijama.

Žujović (25) je radio kao dostavljač hrane ali prelaskom u Novi Pazar prestao je da se time bavi. Sumnjamo da se priključio vehabijskom pokretu.

On ističe da ova fotografija govori o stepenu zaslepljenosti teroriste.

„Inače, otac mu se zove Zoran, on je Miloš. Ne želim da bacimo ljagu na našu braću muslimane, tj Bošnjake. Ovde je reč o Srbima koji su konvertiti. Ja sam rekao da se izvrše pretresi svuda, i da se to rešava i pronalaze tragovi. I pohapse svi ti ljudi – kazao je on.

Dačić je rekao da je proglašen crveni nivo pretnje od terorizma, i da sve jedinice policije postupaju po uputstvima.

Vučić obišao povređenog policajca

„Građani će videti veće prisustvo policije, na mestima koja su od javnog interesa. Što se tiče „renoa“, ja ne znam ništa o tome, ne znam da li Cmoljić ima te informacije. To je dezinformacija, mi nemamo taj pravac istrage. Ona ne vodi ka kolima, već o komunikaciji članova terorističke mreže. Vrše se pretresi i u Mladenovcu, i u Novom Pazaru – ističe ministar policije.

Sumnja se da napadač nije bio sam.

Sia.rs

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar