Dodik: Sadašnja politika Nemačke usmerena protiv Republike Srpske!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da agreman za novog nemačkog ambasadora u BiH nije tačka za vanrednu sednicu Predsedništva i da je smatrao da treba da bude skinuta sa dnevnog reda, dok su ostala dva člana smatrala da treba da ostane, prenosi srpska novinska agencija SIA.
„Nisam smatrao da tačka dnevnog reda vezana za predlog odluke o davanju agremana za nemačkog ambasadora ima vanredni karakter i da treba da bude na dnevnom redu“, rekao je Dodik.
On je naglasio da će u vezi s ovom tačkom u naredna tri dana odlučiti da li će uložiti veto, odnosno pokrenuti vitalni nacionalni interes.
Istakao je da je njegova obaveza da vodi politike isključivo u interesu Republike Srpske. Dodik je rekao da je sadašnja politika Nemačke usmerena protiv Republike Srpske.
„Iz Nemačke stiže rezolucija o ukidanju Republike Srpske i nameće se nelegitimni Kristijan Šmit i to apsolutno govori da su njihove namere loše i mi moramo to da odbacimo. Ne smemo da prihvatimo, zato što su oni ekonomski moćna i velika sila, da budemo ovde politički potlačeni i uniženi“, istakao je Dodik.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar