BRUKA I SRAMOTA: Draško Stanivuković FAMILIJU I ORTAKE UVALIO u gradske fotelje!

Mladi gradonačelnik najvećeg grada Republike Srpske Draško Stanivuković na političkoj sceni se pojavio kao tobožnji revolucionar koji je obećavao mnogo da bi na kraju pogazio rečeno i Banju Luku doveo u beznađe.

Draško Stanivuković je u toku predizborne kampanje ispred svoje stranke, Partija demokratskog progresa (PDP) poručio da suština programa ove stranke prevazilazi okvire jedne političke partije jer se radi o ideji koja podrazumijeva grad bez straha, ucjena i stega partokratija. Zato je zajednički cilj ove stranke bila promjena vlasti i poboljšanje uslova za život svih građana u Republici Srpskoj.

Kao i mnoga predizborna obećanja velikog broja političkih partija i ovo obećanje aktuelnog gradonačelnika Banje Luke bila je zvjezdana prašina kojom je uspio nakratko „omamiti“ građane i pridobiti njihovo povjerenje koje je ubrzo izgubio.

Draško Stanivuković je u Gradsku upravu Grada Banja Luka i u najistaknutija gradska preduzeća zaposlio oko 200 bliskih ljudi, mahom prijatelja, članova porodice i bliskih članova Partije demokratskog progresa, što je pomenuta preduzeća uvelo u ozbiljnu finansijsku krizu.

Gradonačelnik Banje Luke nudio je poslove „preko veze“ umjesto putem konkursa čime je sistem koji je obećao da će unaprijediti urušio i ozbiljno ugrozio.

Kako ekskluzivno saznajemo gradonačelnik Draško Stanivuković je svoj Kabinet popunio saradnicima koji su prilikom zaposlenja prethodno bili zaposleni u Partiji demokratkog progresa (PDP), a prilikom zaposlenja u Gradsku upravu su imali lažna uvjerenja.

Grujić Vladimir, bio je kandidat za odbornika PDP-a i član Predsjedništva gradskog PDP-a, a Stanivukovićevom odlukom u Gradskoj upravi je raspoređen kao šef Kabineta gradonačelnika. Zatim, Vukomanović Tanja kandidat za poslanika ispred Partije demokratskog progresa, a trenutno je savjetnik gradonačelnika i šef Tima za komunikacije. Među mnogobrojnim uposlenicima Graske uprave našla se i Mirna Savić Banjac, odbornik pokreta „Banjaluka zove“, nekadašnji odbornik u Skupštini Grada Banja Luka i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Na spisku uposlenih „preko veze“ našli su se članovi porodica, supruge, muževi aktuelnih odbornika Partije demokratskog progresa (PDP) u Skupštini Grada Banja Luka, kao i najbližih saradnika gradonačelnika Stanivukovića u Gradskoj upravi.

Ukoliko detaljno pogledate spisak zaposlenih koji su posao dobili zahvaljujući aktuelnom gradonačelniku Banje Luke biće vam jasno da od priče kako Partija demokratskog progresa ima za cilj poboljšanje uslova za život svih građana u Republici Srpskoj zapravo nema ništa.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar