“Dobio sam RTS na sudu”: Saša Mirković se oglasio u medijima, evo šta je rekao o sporu sa Oliverom Kovačević!

Vlasnici festivala koji je godinama važio za mesto gde se birao srpski predstavnik za Evrosong dobili su sudsko rešenje prema kom on ostaje u vlasništvu Saše Mirkovića i „Megaton produkcije”.

Tim povodom su se oglasili Saša Mirković i Olivera Kovačević, koji su izneli potpuno suprotne priče.

SPORENjE

Samo jedan od brojnih sporova između producenta Saše Mirkovića i javnog servisa Srbije dobio je svoj epilog. Naime, RTS je tužio Mirkovića zbog povrede srodnih prava na Beoviziju, a prema rešenju suda, Saša i „Megaton produkcija” ostaju vlasnici Beovizije, dok RTS gubi ovaj spor.

Informaciju o raspletu ovog slučaja potvrdio je direktor „Hajp produkcije” i suvlasnik Beovizije, muzički producent Saša Mirković.

– Tužba je oborena, a pravda zadovoljena – kaže Mirković, objašnjavajući zbog čega je zapravo vođen ovaj spor.

– Ona je tužila nas jer je „Megaton” objavljivao snimke Beovizije. Sve je odbačeno i postala je pravosnažna i odluka na Apelacionom sudu, s obzirom na to da su se oni žalili na prvostepenu sudsku odluku.

U rešenju o ovom slučaju jasno se vidi da je sud doneo rešenje u korist Saše Mirkovića i „Megaton produkcije”.

Ipak, to je samo jedan u nizu sporova između Mirkovića, sa jedne, i Olivere Kovačević kao urednice Zabavno-muzičkog programa javnog servisa i RTS sa druge strane.

– Ona je tužila za izjave, prijavila je mene i Lukasa za klevetu, za svašta nešto. Ni sam ne znam koliko tužbi imam. Prijavila je „Hajp produkciju” i zaštitniku građana, tražila je nadzor televizije. Ludilo – dodaje Mirković.

NOVA TUŽBA

RTS i Mirkovića čekaju brojni susreti na sudu, s obzirom na to da je javni servis uputio producentu i pevaču Mirkoviću i njegovom štićeniku, pevaču Aci Lukasu, 24 tužbe.

Nakon presude Apelacionog suda, Mirković namerava da apsolutno razreši pitanje prava na muzički festival Beoviziju.

– „Megaton” će na osnovu ove sudske odluke podići tužbu za sva prava koja nam je RTS ukrao, kao i za ovogodišnju „Pesmu za Evroviziju”, jer su prekopirali Beoviziju i oskrnavili je. Nova tužba će biti upućena RTS.

Sve u svemu, na kraju ćemo ih tužiti za sigurno tri miliona evra zbog krađa utorskih prava. Žao mi je što to neće ići na račun Olivere Kovačević i Dragana Bujoševića, već će to morati da plate građani Srbije, koji su pretplatnici i finansiraju javni servis – zaključuje Mirković.

Ovim povodom kontaktirali smo sa Oliverom Kovačević, koja je dala kratku izjavu:

– To nije odluka, već samo rešenje suda, što ne znači da je odluka postala konačna i da je slučaj završen.

SAOPŠTENjE RTS

Ovim povodom RTS se oglasio saopštenjem:

– Predmet spora je spot kojim „Megaton” najavljuje svoj festival pod nazivom Beovizija, koji nema nikakve veze sa RTS i izborom našeg predstavnika na aktuelnom međunarodnom takmičenju „Pesma Evrovizije”.

Razlog što je RTS podneo tužbu su snimci iz ranijih Beovizija, koji su vlasništvo RTS i koje „Megaton” nije imao pravo da koristi u svom promotivnom spotu, čime je prekršio zakone o autorskim i srodnim pravima.

Pored toga, „Megaton” je ovakvim spotom namerno uneo zabunu o tome ko bira našeg predstavnika na „Pesmi Evrovizije”.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar