Zelena stranka prihvatila ostavku dosadašnjeg predsednika Gorana Čabradija!

Proteklog vikenda u Novom Sadu održana je Izborna Skupština Zelene stranke.

Dosadašnji predsednik Zelene stranke Goran Čabradi podneo je najzad dugo očekivanu ostavku, a delegati Skupštine su na njegov predlog izabrali za novu predsednicu stranke njegovu dosadašnju zamenicu – Branislavu Jeftić.

Goran Čabradi i Branislava Jeftić

Prema nekim izvorima iz Zelene stranke, ova promena na vrhu stranke je čisto kozmetičke prirode, jer je Branislava Jeftić najodaniji kadar Gorana Čabradija koji će preko nove predsednice praktično i dalje kontrolisati Zelenu stranku.

„Bila mi je čast i ogromna privilegija, da budem na čelu Zelene stranke sve ove godine. Zahvalan sam svima vama koji ste zajedno sa mnom gradili jednu novu i autentičnu politiku u Srbiji. Uvek smo govorili da nas ne interesuju fotelje, nego ideje, a da nismo profesionalni političari, nego ljudi koji žele da pomognu svojoj zemlji. Postavili smo zelene teme u Srbiji po prvi put na političkoj mapi, uspeli da očuvamo autentičnost naše stranke, bavili se osetljivim pitanjima našeg društva – kada mnogi to nisu smeli, i bez obzira što su danas drugi uz ogromnu medijsku i finansijsku podršku uspeli da se nametnu u zelenom prostoru iako njemu ne pripadaju niti ga razumeju, ja verujem da ćete vi, drage moje zelene koleginice i kolege, nastaviti sa širenjem zelenih ideja i pokazati da je jedina prava zelena opcija u Srbiji upravo naša stranka. U tome ćete uvek imati moju pomoć, a ja ču se ubuduće više posvetiti mojoj porodici, ali i svom gradu i tome da ga učinimo boljim mestom za život“ – rekao je Goran Čabradi.

Novoizabrana predsednica Branislava Jeftić se nakon izbora obratila se delegatima:

„Velika je privilegija, ali i obaveza, biti izabrana za predsednicu Zelene stranke. Želim da vam se zahvalim na tome. Trudiću se da zajedno sa vama doprinesem da Srbija bude bolje, otvorenije i socijalno pravednije društvo. Želimo Srbiju koja gleda napred, ne živi zarobljena u prošlosti, Srbiju koja je u miru sa svojim susedima, i koja ima svoje mesto u evropskoj porodici. Želim Srbiju koja je okrenuta savremenim rešenjima, a ne Srbiju koja postaje otpad istrošenih tehnologija  bogatih zemalja. Želim Srbiju u kojoj svi građani imaju pravo na čist vazduh i vodu, i Srbiju okrenutu zelenim tehnologijama. Naša energetska politika mora biti okrenuta zelenim i održivim rešenjima, a Zelena stranka mora biti stožer takve politike u Srbiji.“ 

Ostavkom dosadašnjeg predsednika, prestale su i funkcije svih ostalih funkcionera Stranke. Kako je na ovoj izbornoj skupštini izabrana samo predsednica Stranke, dogovoreno je da se već u narednim mesecima, održi još jedna Skupština na kojoj će biti izabrani i ostali najviši funkcioneri Stranke, i postave programski ciljevi delovanja.

Izvor: Zelene novine

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar