ZAJEČAR: Uhapšen direktor Vodovoda, priznao da je muljao po nalogu Boška Ničića!

Prema saopštenju MUP-a Specijalno tužilaštvo iz Niša za suzbijanje korupcije i kriminala uhapsilo je direktora gradskog Vodovoda u Zaječaru Nikolu Šarčevića.

Šarčević se sumnjiči da je zloupotrebio položaj i naneo štetu Vodovodu tako što je prodavao gradsku vodu kao tehničku a ne pijaću, odnosno ispod cene koju građani plaćaju, prisvojivši na taj način oko 35,5 miliona dinara. Vodu je prodavao po nižoj ceni firmi Miroslava Miškovića koja ju je koristila za navodnjavanje voćnjaka.

Kako naši izvori iz policije kažu direktor Vodovoda je priznao krivično delo, ali kaže da je sve radio po nalogu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića!

Radnici Vodovoda potvrdili su za medije da je policija odvela sadašnjeg tehničkog direktora Nikolu Šarčevića, a reč je o funkcioneru koji je prethodno optuživan za mobing, za vreme obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora preduzeća.

Pred zaječarskim sudovima je, kako tvrde zaposleni u Vodovodu, bilo više od 20 postupaka, što zbog dokazivanja mobinga od strane Šarčevića, kao i za povratak na posao navodno nezakonito otpuštenih u Vodovodu. Mnogi su svedočili o malverzacijama i tvrdili u javnosti da su zbog toga maltretirani i otpuštani sa posla.

Neposredno pred hapšenje Šarčevića, stigla je i potvrda Apelacionog suda iz Niša po pitanju ranije pesude Višeg suda u Zaječaru, po tužbi zaposlenog u Vodovodu Tomislava Petkovića. Njome je utvrđeno da je u periodu od januara do novembra 2020. godine bilo mobinga u Javno komunalnom preduzeću Vodovod, dok je funkciju v.d. direktora obavljao sada tehnički direktor Nikola Šarčević.

Tomislav Petković je kao sindikalni predstavnik Nezavisnog sindikata govorio o nepravilnostima i dobio otkaz.

Prema pisanju medija Šarčević je za vreme „direktorovanja“, doneo odluku da je sve što se događa u preduzeću – službena tajna, poput odluke o ceni vode za pojedine povlašćene kupce.

Šarčević je, podsećaju otpušteni radnici, u v.d. zvanju bio godinama. Tvrde, potpuno suprotno zakonu. Sve njegove odluke, pa i otkaze, ne samo zbog toga smatraju nezakonitim. Kada su vlasti rešile da ga sklone, postavili su drugog vršioca dužnosti, ali je prethodnik postao tehnički direktor.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar