Vučić: Penzije u Maju manje za 5% zbog donacije Srbije katedrali u Notr Damu

Predsednik Srbije obratio se na današnjoj konferenciji za medije svim penzionerima Srbije povodom brojnih kritika iz redova opozicije i spekulacija u vezi sa donacijom Srbije spaljenoj katedrali vitezova templara u Notr Damu.

– Morao sam da se oglasim zbog svih onih glupih i kretenskih kritika koje dolaze od fašiste Obradovića i žutih lopova Đilasa i Jeremića, i od medijskog tajkuna Šolaka, od mog bivšeg kuma Baćanovića i onog Saše Mirkovića, naravno! Svi oni kobajagi sada brinu što ja bacam narodne pare na razne budalaštine, što ja poklanjam milione iz budžeta Klintonu, Bleru, Šrederu, Dodiku, migrantima iz Sirije i Papue, i sad ovima Francuzima za obnovu one tamo katedrale u Parizu što je gradili pre Isusa još neki vitezovi templari, parama koje su otimali širom sveta pljačkajući sirotinju. I dakle, takvi kriminalci sada našli mene da kritikuju, da mi gledaju u džepove, da mi broje svaki milion evra iz budžeta koji prođe kroz moje šake? Oni misle da mene to pogađa? Oni meni ne mogu ništa, mene je narod izabrao i oni na ulici mogu samo da galame, ništa više od toga jer ih narod neće – rekao je Vučić.

U daljem obraćanju novinarima, Vučić je dodao da je prinuđen da uvede drastične mere štednje zbog te donacije.

– Srbija grabi ka svom ekonomskom maksimumu, ali ova donacija znatno će da utiče na naš standard, tako da smo imali konsultacije na najvišem nivou države i doneli smo tešku odluku da smanjimo penzije u Maju za 5% zbog ovog neplaniranog izdatka iz budžeta – rekao je Vučić i dodao „da je siguran u to da će galamdžije iz opozicije da ga napadaju zbog ove odluke, ali on je siguran da će penzioneri razumeti da su donacija Notr Damu i smanjenje penzija u njihovom interesu, i za dobro i njihovo i njihove dece, a naročito unuka“.

24 Comments

 1. Ne mogu da verujem dokle ovo ide. Uzeti nekome koru hleba i reci da je to u njegovom interesu?!?! Kakvi god bili pobrojani niko nema prava da ih ovako vredja. Taj milion je u budzetu kojim upravlja Ana Brnabic po zakonu predsednik Srbije nema veze sa istim. Neko se izgleda zaigrao.

 2. Предједник опште праксе. Дијели ордење, отвара фабрике, рјешава кредите у швајцарцима и доноси одлуке из домена премијера. Не пита никога ништа, може му се, док је глупог народа.

 3. SAMO ISTI TI FRANZUZI SU RUSILI NASU SRBIJU PA NEDADOSE NIJEDAN CENT ZAOBNOVU,NEGO NAJ BOLJEBI BILO DA ON RESI DA ISELI OVAJ NAROD NEGDE DALEKO PADAIM DA I ZEMLJU JER IZGLEDA ONI NISU DOVLJNO POBILI SRBA I IZRUSILI ZEMLJU PO TOME SU NEZNAM STA TREBALI DA JOS URADE

  • Neko sumnja da je kazna vest. Ne bih se složio. Kad je dao milion evra Hilari za kampanju (spominjalo se i 2 miliona) zasto i za ovo ne bi dao? Pa ne daje iz svog džepa. Hteo bi da se dodvori Makronu a ovaj ce ga i dalje jebati da prizna Kosovo…

 4. Ee vala ako nek vas jebe glupi penzioneri kad ga glasate jebo vas vucic,samo lupi po dzepu penzionera mamu ti jebem bolesnu!!!! Jebem te Srbije kad ovoga biras….pa covek nam upropasti Srbiju,nije dao penzionerima obecanih 3000din u martu,davao pare i sendvice 19.aprila….pa sta vise treba da uradi da bi ovaj narod skapirao da nas sve jebe,aman ljudi shvatite unistio nas je sve,unistio Srpski fudbal….bukvalno sve seme mu se satrelo dabogda!

 5. SA SVOJIH 58 GODINA SAM SVASTA PREZIVEO, CUO, VIDEO, BAS SVASTA, OD NAJBOLJEG DO NAJSTRASNIJEG… ALI, OVO – NIKADA NISAM NI CUO, NI VIDEO, NI PROCITAO, OVO SE NIKADA NIGDE NIJE DESILO, SAMO U LUDOJ SRBIJI! PA, ODAVDE DEFINITIVNO TREBA DA ODU SVI KOJI MOGU I NIKADA DA SE NE VRATE, DA NE POMISLE DA SE VRATE!!! PA, CELA SRPSKA ISTORIJA NAM JE KATASTROFA ZBOG UMOBOLNIH VLADARA, ONI SU JE KREIRALI. A, RIBA SMRDI OD GLAVE, A NE OD REPA… NASI KRALJEVI,VLADARI, PREDSEDNICI, PREMIJERI, RAZNORAZNI VLADARI,KURCI NA BICIKLAMA, (MA NI TO NISU) SU KRIVI ZA SVE, ONI SU VLADALI SA NAMA, SA NAIVNIM NARODOM… A, NAROD DOBAR, ISKREN, NA ZALOST SA KRATKIM PAMCENJEM…

 6. Čak i na prvi pogled 5% od svih penzija bi moralo biti mnogo više od jednog miliona evra!
  Računica je 1 700 000 penzionera X 5% od prosecne penzije od nekih 28 000 din, znači 1 700 000 penzionera X 1400 din=2 380 000 000 din a što u eurima iznosi oko 20 miliona eura!!!!!!!!
  Jednom rečju uzima dvadeset puta više od penzija nego što je potrebno za tu donaciju!
  Tako i treba!

 7. Ako tako i treba da vas sve jebe pocev od penzionera pa do svih radnika samo ste trazili sad trpite i cutite da se ne cujete vi bukaci vise.

1 Trackback / Pingback

 1. Zašto opet šamar penzionerima od 5% - Srbija-Press

Ostavite komentar