Više od 6.300 značajnih ličnosti potpisalo peticiju za odbranu ugleda institucije predsednika Srbije

Nevladina organizacija Institut za političko umrežavanje pokrenula je potpisivanje peticije za odbranu ugleda institucije predsednika Srbije od napada žute štampe i medija pod kontrolom žutih tajkuna.

Gotovo sve značajnije ličnosti iz sveta politike, biznisa, sporta i estrade, za sada njih 6.318, potpisale su ovu peticiju koja se još uvek potpisuje…

ПЕТИЦИЈА ЗА ОДЛУЧНУ ОДБРАНУ УГЛЕДА ИНСТИТУЦИЈЕ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ОД МЕДИЈСКОГ РАТА КОЈИ ПРОТИВ ЊЕГА ВОДЕ ПОЛИТИЧКЕ И ИНТЕРЕСНЕ ГРУПЕ У ЗЕМЉИ И ОКРУЖЕЊУ И МЕДИЈИ ПОД ЊИХОВОМ КОНТРОЛОМ

Беспоштедна и бесомучна кампања коју против председника Републике Србије Александра Вучића воде разне структуре у нашој земљи и тајкуни, криминални кланови, невладине организације, медији и парадржавне институције под њиховом контролом, али и политичке и криминалне структуре у окружењу траје још од 2012. године када је повео одлучну борбу против криминала и корупције. Како та борба доживљава своју кулминацију у виду разбијања најозлоглашенијих криминалних група, домаћих и међународних, тако и напади на институцију председника Републике Србије постају приземнији, агресивнији и нескривенији. Медијски рат против Александра Вучића има опасне и крајње дестабилизујуће намере са циљем омаловажавања како институције председника, која свој легитимитет црпи из директне и већинске подршке грађана на изборима и која по Уставу Републике Србије изражава јединство свих њених грађана, тако и са циљем обесмишљавања судства и тужилаштва. Под изговором борбе против наводних криминалних структура у власти, оптужујући председника земље без икаквих материјалних и других доказа за тешка кривична дела дубоко су узнемирила српску јавност, ове структуре својим деловањем утичу на унижавање угледа институције председника државе и угледа Републике Србије у целини. Малициозност таквих напада огледа се и у чињеници да се они јављају у тренутку када су Република Србија, Република Српска и српски народ у целини изложени бруталним нападима и притисцима са циљем да поклекну у борби за одбрану својих виталних државних и националних интереса, што их чини посебно штетним и антидржавничким. Одсуство реакције политичких и друшвених актера и српске интелектуалне елите на нападе којима је у последње време изложен и председник државе и сама држава значило би мирење са таквом недемократском и антицивилизацијском праксом данас и у будуће.

Институт за политичко умрежавање зато позива на одлучан одговор који ће јасно ставити до знања да напади на институцију председника која је симбол јединства нације, као и претње, увреде и унапред изречене пресуде против Александра Вучића које су квазиинституционалне природе, али и на саму државу у овако осетљивом и сложеном геополитичком моменту не могу проћи непримећено.

 

Izvor: SIA

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar