SUĐENJE VELJINOJ GRUPI: Marko Miljković negirao ubistva i silovanje muškarca na stadionu JNA!

Marko Miljković optuženi član organizovane kriminalne grupe, koja se tereti za sedam ubistava, danas je, iznoseći svoju odbranu u Specijalnom sudu, rekao da nije imao sukob sa ubijenim muškarcima.

Pričajući o Goranu Veličkoviću, Miljković je rekao da nije imao sukob sa njim, kao i da ne računa nesluglasice na tribinama kao sukob. Takođe, Miljković je rekao da Veličkovićeva supruga Jelena nije pouzdan svedok jer je menjala svoj iskaz tri puta, dodajući da nije normalno da ona aplaudira okrivljenom saradniku Srđanu Laliću tokom pripremnog ročišta.

Miljković je rekao da se na video snimku za koji tužilaštvo tvrdi da je dokaz da je grupa dovezla Milana Ljepoju do kuće u Ritopeku, jasno vidi sa je Dejan Tešić sam u kolima, negirajići da je Ljepoja tada ubijen.

Za Zdravka Radojevića je Miljković rekao da su bili u dobrim odnosima i da se poznaju duže od 15 godina, te da nije imao potrebe da ga namami u kuću u Ritopeku, već da je to hteo da uradi samo bi ga pozvao. Kada su u pitanju fotografije Radojevića u toj kući koje se nalaze u optužnici, Miljković je rekao da su fotošopirane.

Miljković je za ubijenog Lazara Vukičevića rekao da ne postoje dokazi da je doveden u kuću i ubijen.

Izlažući svoju odbranu Miljković je u sudu rekao „da ne zna gde su muškarci za koje tužilaštvo tvrdi da su ubijeni i zašto sve ovo rade“.

On tvrdi da je industrijska mašina za mlevenje mesa i oružje koje je pronađeno u kući u Ritopeku naknadno ubačeno. Miljković je za sve ubijene tražio od suda odbukcioni nalaz citirajući tačke zakona.

Takođe, on je negirao i ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, kao i silovanje muškarca u prostorijama ispod tribina na stadionu FK Partizan. Miljković je završio iznošenje odbrane, a nakon pauze sud svoju odbranu treba da Miloš Budimir pa njegov brat Marko Budimir.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar