Streljaštvo: Sanja Vukašinović pobedila na „Dunav kupu” u gađanju malokalibarskom puškom

Naša reprezentativka je u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) osvojila prvo mesto.
Srpska reprezentativka Sanja Vukašinović je sezonu takmičenja malokalibarskim oružjem nedavno otvorila na turniru „Dunav kup” u mađarskom gradu Komaromu.

Vukašinovićeva je u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) najpre osvojila prvo mesto u kvalifikacijama, u kojima je zabeležila 1.178 krugova. Bila je najpreciznija i u finalu sa 461,5 krugova. Drugo mesto u finalu osvojila je Kata Vereš Cvikl iz kluba KVŠE, sa 459,7 krugova. Treća je bila Deneš Ester (Ujpešt). U zvaničnom plasmanu, Cvikl je osvojila zlato, jer je Vukašinovićeva u finalu učestvovala van konkurencije, s obzirom da je „Dunav kup” kriterijumsko takmičenje za sastav mađarske reprezentacije.

Ipak, naša reprezentativka je strelište napustila sa pobedničkim peharom, dodeljenom za najbolji kvalifikacioni rezultat. U kvalifikacijama, iza Vukašinovićeve plasirale su se Lea Horvat (KVŠE) i Dorina Toma (Ujpešt) sa po 1.175 krugova.

– „Dunav kup”, održan na otvorenom strelištu u Komaromu, je bilo prvo kvalifikaciono takmičenje za mađarske strelce za sastav reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Osijeku. Izuzetno sam zahvalna organizatorima i Streljačkom savezu Mađarske na gostoprimstvu i što su mi pružili mogućnost da učestvujem kao gost na turniru i da se tako prvi put posle devet meseci takmičim malokalibarskom puškom, poručila je Vukašinovićeva , članica Novog Sada 1790.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar