STRAŠNO: Predsedniku Vojvođanske partije Aleksandru Odžiću prete smrću!

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić prijavio je danas novosadskoj policiji veći broj pretnji, među kojima su i pretnje smrću, a koje je dobijao u proteklom periodu preko društvenih mreža

Odžić za 021 kaže da je Policijskoj upravi Novi Sad prijavio sve višemesečne pretnje i uznemiravanja koja su mu uputila poznata ili nepoznata lica preko društvenih mreža, ali i van njih.

Tužilaštvo je većinu prijavljenih pretnji okarakterisalo kao krivična dela prema članu 138. krivičnog zakonika – ugrožavanje sigurnosti i u skladu sa tim biće podnete krivične prijave protiv svih lica koja su sebi dali za pravo da vređaju, prete i sude o nečijem političkom delovanju, mišljenju i životu. Svaka naredna uvreda ili pretnja koju dobijem, biće automatski prosleđena nadležnim organima za visoko tehnološki kriminal u cilju daljeg procesuiranja„, naveo je Odžić za 021.

Odžić za 021.rs kaže da ranije nije prijavljivao ovakve poruke jer im nije davao previše pažnje, ali da su sada postale učestale, i da je s obzirom da Srbija ima državne službe koje treba da se bave bezbednošću na internetu, ipak odlučio da se obrati policiji. On je samo kratko dodao da su mu pretnje najverovatnije upućene zbog njegovog političkog delovanja.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar