Šta Milorad Ulemek Legija radi u CZ-u?

U insajderskoj priči Marka Lopušine opisano je kako se Ulemek ponašao, s kim se družio, šta je pušio, zašto je mjaukao, kakav je imao odnos sa čuvarima i ostalim pritvorenicima u CZ-u

Milorad Ulemek Legija, ratnik Legije stranaca i nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), koji je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi, pre 10 godina bio je jedan od najčuvanijih zatvorenika, a verovatno je to ostao i danas, kada se ponovo našao iza rešetaka.

U insajderskoj priči Marka Lopušine opisano je kako se Cema (jedan od Ulemekovih nadimaka) u to vreme ponašao u CZ-u, s kim se družio, šta je pušio, zašto je mjaukao, kakav je imao odnos sa čuvarima i ostalim pritvorenicima…

Po dolasku u Centralni zatvor, pošto se predao policiji, prema svedočenju pritvorenika koji su priču objavili na društvenoj mreži Fejsbuk, Legija je pisao svoje knjige, redovno vežbao, pušio najskuplje cigare a bio je prepoznatljiv po svom načinu pozdravljanja – mjaukanju.

Najviše pažnje stražari Centralnog zatvora su pre deset godina, upravo posvećivali Ulemeku za kog se pričalo da je komandant zatvora.

– Legiju u ćeliji Centralnog zatvora čuvala su najčešće dvojica stražara. Kada Legija otvori vrata, jedan stražar uđe i sedi pored njega u samici, a drugi ostane ispred vrata. Ulemek je čitao knjige i piše nastavak svog romana. On je danas smiren čovek. Sećam se kada je doveden da mu je stražar na prijemu rekao: “Crni Milorade, ne piše ti se ovde dobro!” A, Legija mu je besan odgovorio: “Daj, bre, jednu cigaru i ne trtljaj!” – piše on.

Prema njegovim rečima, Legija ne jede mnogo, ali mnogo puši:

– I to beli “davidov”, najskuplje cigarete koje postoje u zatvorskoj kantini. Pre njih je pušio crni “davidov”.

Bivši komandant JSO svakodnevno je trčao četiri kruga, po 600 metara. Između krugova pravio je pauze, kada je radio sklekove.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar