Srpski džudista Darko Brašnjović vicešampion Evrope!

epa09916559 Cedric Revol (bottom) of France in action against Lukhumi Chkhvimiani (up) of Georgia during their men's 60kg category bronze medal bout of the European Judo Championships in Sofia, Bulgaria, 29 April 2022. EPA-EFE/VASSIL DONEV

Na seniorskom prvenstvu Evrope u džudou, koje se danas završava u Sofiji, naš reprezentativac Darko Brašnjović u kategoriji do 90 kilograma osvojio je srebrnu medalju, izgubivši na „vazari“ od Gruzina Luke Maisuradzea.

„Ovo je veliki podvig našeg reprezentativca i i stručnog štaba naše džudo reprezentacije“, ističe predsednik izvršnog Džudo saveza Srbije Milovan Bratić.

„U glavnom gradu Bugarske sudije koje su delile pravdu na šampionatu Starog kontinenta svojim odlukama su na neviđen način oštetili našu reprezentaciju, koja se vraća sa herojskom srebrnom medaljom Brašnjovića u Srbiju. Prosto rečeno, da se ovakvo nešto nikada više ne ponovi“, zaključio je Bratić.

Inače, naša reprezentacija je na evropskom šampionatu u Bugarskoj nastupala sa 15 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar