Srpske teniserke vedre i spremne za pripreme uoči duela sa Kanadom!

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dušan Vemić rekao je danas da se ekipa prilagođava novim merama zbog korona virusa, ali da ulazi vedra i spremna u pripreme za duel sa Kanadom u Kraljevu, u plej-ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe 2022. godine Bili Džin King Kupa.

„Prvi put smo u ovakvoj poziciji da ćemo dva dana biti u hotelu, a ne da odmah po dolasku u idemo do hale na prvi trening. To je uvek do sada bila praksa, odmah se ide do hale da se oproba teren. Situacija sa korona virusom promenila je ceo svet, pa i našu sportsku priču, svi smo u situaciji prilagođavanja novim merama i tako je svima“, rekao je Vemić, preneo je Teniski savez.

Meč Srbije i Kanade, u plej-ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe 2022. godine Bili Džin King Kupa, igraće se 16. i 17. aprila u hali Sportskog centra Ibar u Kraljevu.

Vemić je rekao da dva dana u hotelu u „mehuru“ neće biti dosadna, pošto će teniserke raditi na kondiciji i dodao je da će se ekipa posle dužeg vremena okupiti i razgovarati.

„Uvek nešto na izgled teško ima i dobru stranu priče, pa tako i ovaj naš ‘mehur’. Svi smo na okupu, zdravi, testirani prvi put i negativni, slede još dva testa u toku takmičarske nedelje. Ulazimo u prve treninge u ponedeljak, čili, vedri i spremni da damo sve od sebe da se maksimalno spremimo za meč sa Kanadom“, naveo je on.

„Mehur“ za obe ekipe je u hotelu Pegaz u Vrnjačkoj Banji. Po dolasku u hotel svi su testirani na korona virus i mogu da se kreću jedino po hotelu i do hale.

Za Srbiju će igrati Nina Stojanović (85. igračica WTA liste i 57. u dublu), Olga Danilović (158), Aleksandra Krunić (221), Ivana Jorović (237) i 16-godišnja Lola Radivojević, koja je na 59. mestu ITF liste.

Za Kanadu će igrati, Lejla Fernandez (72. igračica sveta), Rebeka Marino (223), Šeron Fičman (54. na WTA listi dubla), Kerol Žao (426. igračica sveta).

Žreb će se obaviti u četvrtak u podne u Sportskoj hali Ibar na terenu.

Prvog dana takmičenja (16. april) igraju se dva singl meča (prvi počinje u 14.00), a drugog dana takmičenja (17. april) igraju se dva singl meča i dubl. Prvi singl počinje u 11.00, zatim sledi drugi singl, nakon kojeg je na programu i dubl meč.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar