„Srbomrzac“ Grejem Dej savjetovao Dodika?!

Klub poslanika Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio je pitanje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku sjeća li se da je on lično, kao predsjednik Vlade RS, osvjedočenog srbomrsca iz OHR-a Grejema Deja, najbližeg saradnika tadašnjeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna, odmah nakon službe u OHR-u uzeo za svog savjetnika.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Šef banjalučke kancelarije OHR Grejem Dej je kod premijera Dodika otišao poslije vrlo uspješnog službovanja u Kancelariji visokog predstavnika, a najgoreg perioda za srpski narod – kada su srpski funkcioneri, poslanici, ministri, policajci… smjenjivani skoro svaki dan. Tokom mandata Grejema Deja u OHR desila se i poznata „sječa knezova“ kada je u jednom danu smijenjeno 59 funkcionera Republike Srpske.

Dej, koji je za šefa banjalučke kancelarije OHR imenovan u septembru 2002. godine, a smijenjen u avgustu 2006, radio je otvoreno i direktno protiv Republike Srpske. Odmah, nakon što je smijenjen u OHR, imenovan je za savjetnika predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika. U to vrijeme, premijerka Željka Cvijanović bila je prevodilac predstavnicima međunarodne zajednice u Banjaluci.

Pitamo predsjednika Dodika je li miješanje stranaca u politički život u Republici Srpskoj i njegov dolazak na vlast na NATO tenkovima i nosačima aviona. Je li miješanje stranaca u politički život u Srpskoj, ili je samo zahvalnost NATO-u za dolazak na tenkovima, i potpis njegovog Nebojše Radmanovića na dokument o pristupanju Akcionom planu za članstvo u NATO (MAP)?

Je li miješanje stranaca kad Radmanović potpiše saglasnost za imenovanje stranog sudije u Ustavni sud BiH Margarite Cace-Nikolovske?

Je li miješanje stranaca kad SNSD, sa SDA i HDZ, pristane na usvajanje seta zakona o akcizama po hitnom postupku?

Je li miješanje stranaca otvoreno hvalisanje da je Srpska jedina u regionu platila lobističkim kućama u svijetu 60 miliona KM?

Je li miješanje stranaca proputovanje premijerke Republike Srpske po Americi i hvalisanje da će Srpska početi saradnju sa bivšim Trampovim strategom Stivom Benonom?

Je li miješanje stranaca i prisustvo SNSD-ovim ovogodišnjim predizbornim skupovima Takera Dejvisa, aktiviste američkog predsjednika Donalda Trampa i jednog od šefova operacija njegove kampanje?

Predsjedniče Dodik, je li miješanje stranaca kada vi lično bespovratno, preko Vašingtona, poklonite jasenovačku građu Hrvatskoj i Srbe zauvijek ostavite bez dokaza o najmonstruoznijim zločinima koje je počinila NDH?

Predsjedniče Dodik, Klub poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske saopštava narodu da to jeste miješanje stranaca, ali tražimo i Vaš zvanični odgovor“, navodi se u saopštenju.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar