Sprečen šverc laptopova i parfema vrednih 55.000 evra!

Carinici su na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja novih laptop računara i francuskih parfema, čija je vrednost procenjena na oko 55.000 evra. Kako je saopštila Uprava carina, prekršaj je otkriven 23. septembra kada se na izlaznoj strani za redovnu kontrolu prijavio autobus stranih registarskih oznaka, kojim su svega tri putnika i trojica vozača putovala iz Nemačke ka Turskoj, izveštava srpska novinska agencija SIA.

Iako su putnici i vozači prethodno tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, u autobusu su pronađene tri torbe sa ukupno 25 različitih laptopova robne marke “HP“, ukupne vrednosti oko 39.000 evra.

Potom su i ispod sedišta otkrivene još tri torbe u kojima su bila 52 originalna francuska parfema robne marke “Maison Francis Kurkđian“, čija je vrednost procenjena na oko 16.000 evra, prenosi Tanjug.

Kao vlasnik krijumčarene robe prijavio se jedan od vozača, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok su otkriveni laptopovi i parfemi privremeno zadržani.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar