SLAVE “Oluju”, a uzimaju SRPSKE pare: Ovi pevači pevali su na GODIŠNJICAMA ustaške akcije!

Obeležavanju godišnjice vojno- policijske akcije „Oluja” i ove godine odazvala se Jelena Rozga, koja je sa kolegom Jasminom Stavrosom napravila veliki koncert na kome se zahvalila braniteljima u komšiluku što su proterali sve srpsko stanovništvo iz Hrvatske pre punih 27 godina.

„OLUJA” U SRCU

Zločinačka akcija „Oluja”, tokom koje je za svega nekoliko dana ubijeno najmanje 1.886 osoba srpske nacionalnosti i proterano najmanje 250.000 stanovnika bivše Republike Srpske Krajine, i ove godine obeležena je u velikom stilu širom „lijepe njihove”, a priliku da svojim glasom uveliča ovaj zločin nije propustila ni Jelena Rozga, koja se nije libila da pre nepuna dva meseca peva u srcu Šumadije kako bi uvećala svoj konto. Ovo nekadašnjoj članici grupe Magazin nije prvi put da se veseli povodom proslave etničkog čišćenja Srba u Hrvatskoj, a peva i u Srbiji.

Naime, nakon što je uveličala slavlje povodom 18 godina zločinačke operacije „Oluja”, Rozga je prihvatila da peva u akva-parku „Podina” u Sokobanji, i to na veliki pravoslavni praznik Preobraženje Gospodnje, što je izazvalo nevericu našeg stanovništva, te je koncert otkazan.

GADLJIVI NA SRBE

Rozga, nažalost, nije jedina koja godinama nastupa u Srbiji i puni džepove srpskim parama a da je pevala na proslavama „Oluje”. Tim činom se mogu pohvaliti mnoge njene hrvatske kolege, poput Željka Bebeka, koji je nastupio na koncertu Marka Perkovića Tompsona, poznatog po izrazitim nacionalističkim stavovima. Bebek je nastupio na proslavi Dana pobede Hrvatske i obeležavanju godišnjice akcije „Oluja” 5. avgusta u Čavoglavama 2012. godine, a na pitanje hrvatskih novinara šta za njega znači „Oluja”, roker je svojevremeno slikovito objasnio:

– To je najveći događaj koji se dogodio u hrvatskoj istoriji! „Oluja” je bila potpis na sve što je učinjeno za osamostaljenje i uspostavljanje nezavisne hrvatske države. „Oluja” je akcija s kojom smo napokon dobili Hrvatsku, bez obzira na to što nas je svet priznao i pre, još u vreme kada je predsednik Tuđman svojim delovanjem i svojim radom sve to osigurao. Slaviti dan „Oluje” nije nam samo pravo, nego i obaveza svakog Hrvata koji voli svoju domovinu.

NAJDEGUTANTNIJA DORIS

Pevačica Doris Dragović je možda i najdegutantniji primer onih koji nastupaju u zvaničnom programu proslavljanja ovog zločina. Navodno, pevačica je tokom rata u Hrvatskoj govorila da voli da svojim glasom privuče četnike, koje njeni domobrani tako uhvate i ubiju, da bi već 2014. poželela da napuni Beogradsku arenu. No, doživela je fijasko i ušla je u istoriju kao jedna od retkih pevačica iz Hrvatske koju je srpska publika sa razlogom kaznila. Možda je to i bio razlog da nastupi 5. avgusta u Kninu, gde su Hrvati besramno slavili proterivanje i ubijanje Srba, a sve uz govor penzionisanog generala-pukovnika Mladena Markača. Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, prošle godine je nastupala u primorskom gradu Ploče i pevačica Zorica Kondža, koja je sama inicirala i organizovala ovaj koncert.

NAIVNA SEVE

Najpoznatiji je svakako primer Severine, koja nikada nije pevala na zvaničnom slavlju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, ali nikada nije ni demantovala da nastupa povodom slavlja akcije „Oluja”, niti se ogradila kada je nastupala baš 5. avgusta 2016. u makarskom klubu „Petar Pan”, gde je zabavljala svoje obožavatelje. Severina je godinu dana pre, tog istog zlokobnog datuma, nastupala u Međugorju, ali i tu nije zvanično pevala po vodom hrvatskog praznika, međutim, nije se ni ogradila od prozivki srpskih medija, niti je demantovala da peva baš povodom proslave godišnjice „Oluje”. Pevačica je više puta izja vila kako su Srbi izvršili genocid u BiH i napadala je čak i srpskog patrijarha. No, to je nikada nije sprečavalo da „po pare” dolazi u Srbiju i održava veće ili manje turneje, a njene izjave kojima provocira srpski narod nekako se retko objavljuju u domaćim medijima.

PERSONE NON GRATA

Sve češće stižu zahtevi da se izvođačima koji slave ovakve zločinačke akcije zabrane nastupi u Srbiji, da se pokrene inicijativu da im se i zabrane nastupi u našoj zemlji. Do sada su na listu persona non grata stavljeni samo reperi Buba i Džala, koji su žarili i palili srpskom scenom. Njima je zabranjen ulazak u Srbiju nakon što je na njihovom nastupu u Nišu prebijen tinejdžer od strane njihovog tima. Oni se nikada nisu jasno ogradili od ovog incidenta, a srpska javnost osudila ih je tada, pozdravivši donetu zabranu ulaska sarajevskom dvojcu u našu zemlju. Kasnije su isplivavale i njihove ranije izjave iz kojih se vidi da nikada nisu ni gajili „neku ljubav” prema Srbima, naprotiv. Takođe, nepoželjna je i peva čica Jadranka Barjaktaro vić, koja je karijeru napravila zahvaljujući učešću u takmičenju „Zvezde Granda”. U centru skandala se našla zato što je na političkom skupu u Podgorici pevala stihove: „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”. Ovo je izazvalo opravdano ogorčenje javnosti i pevačica je postala nepoželjna na srpskim televizijama, a ubrzo potom joj je zabranjen i ula ak u Srbiju, kao i u Republiku Srpsku.

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar