SKANDAL: „ŽUTA OLJA“ NAMEŠTA IZBOR ZA EUROSONG NA RTS-U?!

Kao bomba je odjeknula vest kako domaćeg izbora za predstavnika Srbije na Evroviziji u Italiji neće biti. Godinama unazad preko festivala Beovizija najbolja pesma stiče pravo da brani boje naše zemlje na prestižnom muzičkom takmičenju, ali to s ovim izborom odlazi u zaborav. 

Kako stoji u medijskom saopštenju Radio televizije Srbije, predstavnika naše zemlje koji će u maju iduće godine odleteti put Italije biraće specijalno sačinjen tajni žiri, a potencijalni takmičari svoje pesme mogu slati na adresu našeg javnog servisa. Mnogi muzički umetnici danas tokom dana izrazili su svoje nezadovoljstvo ovakvom odlukom javnog servisa, jer je očito da se ovakvim izborom može lobirati i manipulisati kako bi određeni “pulen” urednice zabavnog programa RTS-a Olivere Kovačević turistički otišao u Italiju i vratio se sa još plus jednim nikakvim rezultatom naše zemlje sa najvećeg muzičkog festivala na svetu.

Očajnim potezima javni servis već godinama šteti našoj zemlji tako što šalje pevače koji nisu u stanju pobediti ni na Sunčanim skalama ( muzički festival na kom se peva plejbek, prim aut), dok su fanovi eurosonga navikli da Srbija šalje pesme koje će biti visoko plasirane i istorijski zapisane u analima ovoga takmičenja.

Ni jedini producent koji se može pohvaliti pobedom za Srbiju na eurosongu Saša Mirković,  nije mogao da sakrije revolt odlukom RTS-a, pa je oštro osudio poteze Olivere Kovaćević oko izbora  predstavnika Srbije u Italiji.

Mirković koji je 2007. godine sa Marijom Šerifović iz Helsinkija došao kao pobednik napisao je na svom zvaničnom Instagram nalogu:

– Žuta Olja Kovačević kaže da samo ona zna koji će žiri birati pesmu za Evroviziju. Pa jel’ moguće da toliko privatizuje RTS? Siguran sam da će opet naći neku žrtvu koja će joj dati 30-50.000 evra da bruka Srbiju.  Samo ovaj put mora da računa, da ni žiri ni publika neće ostati imuni na pravu pesmu i pravog izvođača Acu Lukasa. Srbija do pobede! – piše na storiju Saše Mirkovića. 

Mirkovićev revolt je sasvim opravdan, s obzirom na rezultate i kredibilitet koji ima u muzičkom biznisu. Da bi pobedili moramo znati kako to da izvedemo a Saša Mirković sigurno ima keca u rukavu koji će iduće godine dovesti Evroviziju u Beograd jer kad nekoga ko je jednom pobedio iznervirate  pobediće ponovo iz inata da vam pokaže koliko ne znate a hoćete da igrate velike utakmice, zar ne?

Vaš komentar na ovo?

Ostavite komentar